Nova sezona Beogradske filharmonije

0
Nova sezona Beogradske filharmonije počinje sedmog septembra pod nazivom U inat svima i uprkos svemu. Repertoar će imati trideset koncerata i podeljen je u tri ciklusa: crveni, plavi i beli
foto: promo
foto: promo

Glavni programski novitet nastupajuće sezone biće stalni gostujući solista - Artist in reѕidence. U toj ulozi će se naći violinista Hagai Šaham, koji će gostovati kao solista i kamerni muzičar. Zajednički nastup četvorice vrhunskih violinista, Šahama, Bokora, Milenkovića i Šapire, pod upravom dirigenta Ser Nevila Marinera, biće jedan od najekskluzivnijih koncerata sezone.

Posebna atrakcija za nekonvencionalniju publiku biće koncert za di-džeja i orkestar Fabrisa Bolona, koji će nastupiti samo mesec dana posle svetske premijere, kao i nastup Rašer saksofon kvarteta. Biće zastupljeni i neki retki solistički instrumenti, među gostujućim solistima je i fantastični Korki Sigel, jedan od najvećih svetskih majstora bluza na usnoj harmonici.

Dosadašnji pretplatnici maksimalno su iskoristili privilegiju da u promotivnom periodu zadrže svoja mesta i po sniženim cenama nabave ulaznice za koncerte u novoj sezoni. Prodato je više od polovine abonmana, a zbog velikog interesovanja novih pretplatnika, još tada je formirana lista čekanja za preostale komplete. Cena svakog pojedinačnog ciklusa je od 6 000 do 10 000 dinara, u zavisnosti od kategorije mesta u Velikoj sali Kolarca.

Danilo Mašojević

makonda-tracker