Inglbert Hamperdink u Beogradu

0
Legenda evergrin muzike, Inglbert Hamperdink, nastupiće u Beogradskoj areni 22. septembra u 20 i 30 časova, na nešto intimnijem nastupu za oko 2500 posetilaca
foto: promo
foto: promo

Inglbert Hamperdink, rođen 1936. kao Arnold Džordž Dorsi, ostvario je svetsku slavu tokom 60-ih godina dvadesetog veka. Predstavljao je glavnu konkurenciju Tomu Džonsu. Hamperdink je zvanično započeo svoju karijeru singlom Release Me iz 1967. godine. Zatim je dostigao prva mesta svetskih top-lista numerama There Goes My Everything i The Last Waltz. Poznata su i njegova izvođenja numera: Quando, quando, Spanish Eyes, From Here To Eternity, A Man Without Love.

Zanimljivo je da je njegova balada Release Me bila toliko popularna da je nedeljama bila na prvom mestu britanske top-liste i sprečavala singl Bitlsa Strawberry Fields Forever da dođe do te pozicije. U jednom danu, prodato je 85 000 ploča sa singlom ove čuvene Hamperdinkove balade! Kombinacija njegovog baršunastog glasa, dobrog izgleda i odličnog scenskog nastupa donela mu je status legende. Postao je seks simbol za milione žena širom sveta. Čak 59 njegovih ploča imalo je zlatan tiraž uz 17 platinastih albuma. Osvojio je brojne nagrade, od Gremija do Zlatnog globusa.

Sa samo jedanaest godina izrazio je svoje interesovanje za muziku i počeo da uči da svira saksofon. Nešto kasnije, nastupao je kao vođa jedne instrumentalne grupe tokom 50-ih godina. Nije razmatrao mogućnost da može da postane pevač sve do svoje 17. godine, kada su ga prijatelji nagovorili da se prijavi na takmičenje u pevanju u jednom pabu. Tada je po prvi put javno nastupio pred publikom kao pevač. Nakon izvođenja balade, mladi Hamperdink doživeo je stajaće ovacije. Tada je odlučio da počne da se bavi pevanjem. Pošto je veoma dobro imitirao Džerija Luisa, njegovi prijatelji su ga prozvali Džeri Dorsi, a pod tim imenom nastupao je kao profesionalni pevač narednih 10 godina. Nastupio je u britanskoj TV seriji Oh Boy, išao na turneju sa Martijem Vajldom (Marty Wild), i snimio svoj prvi singl I'll Never Fall in Love Again. Poznanstvo sa menadžerom Gordonom Milsom promenilo mu je život. Mils je već bio menadžer Toma Džonsa i Džonija Kida, a mladom Dorsiju odredio je umetničko ime: Inglbert Hamperdink.

Izašao je i novi album ovog izvođača pod nazivom Legacy of Love, koji sadrži njegove najveće hitove kao i njegove verzije nezaboravnih pesama My way i Over the Rainbow.

Karte se mogu kupiti po cenama od 2500, 2600, 2700 i 2800 dinara, na biletarnici Beogradske arene, ili preko Bilet servisa, Eventima, Card servisa i preko sajta Ticket.rs.

makonda-tracker