Novi album Zabranjenog pušenja na godišnjicu Oktobarske revolucije?

0
Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona poručuje fanovima u Srbiji da je 28. avgust svakako pravi trenutak za svirku i uživanje na Danima piva u Zrenjaninu, a novembar i godišnjica Oktobarske revolucije možda idealno vreme za objavljivanje novog albuma Muzej
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Pred nastup Zabranjenog pušenja u petak na glavnoj festivalskoj pozornici na zrenjaninskom Žitnom trgu, Sejo Sekson otkriva promišljanja benda o mogućem datumu izlaska novog albuma:

- Album će se zvati po pesmi Muzej revolucije, a onda smo mislili da bi bilo logično kada bismo simbolično uzeli 7. novembar i dan Okobarske revolucije kao datum objavljivanja. Videćemo... - kaže Sekson.

Proslava Crvenog oktobra u novembru? Ne, nije novopečeni profesor istorije Sekson pobrkao lončiće. Oktobarska revolucija u Rusiji desila se 25. oktobra 1917. godine, po starom, odnosno 7. novembra po novom kalendaru koji je danas u upotrebi.

Albumu bi trebalo, prema ranijim najavama, da prethodi singl Modni guru za koji Sejo kaže da govori koliko su ljudi postali istraumirani i izgubljeni u svim tim modnim diktatima, trendsetingu, in and out filozofiji. Uz to, album bi kao bonus trebalo da donese i Čuva Bog Želju svog, navijačku pesmu posvećenu fudbalskom klubu Željezničar iz Sarajeva.

- Čuva Bog Želju svog slogan je Manijaka, Željinih navijača. Pesma je ljubavna o momku koji obećava curi da neće više biti tifoz, da će malo više vremena posvetiti njoj. Medutim onda se seti da je sutradan derbi i sva njegova obećanja padaju u vodu - kaže Sekson.

Treće večeri festivala muzike i piva u Zrenjaninu, 28. avgusta, nakon Instant karme, Eve Braun i Orthodox Celtsa, kao nosilac programa nastupa Zabranjeno pušenje, čiji članovi tim povodom poručuju: Uvijek je dobro spojiti ugodno sa korisnim.

makonda-tracker