Mumin: Dani piva pravo mesto za zujanje

0
Novosadski roker Milan Mumin sa svojim bendom Undercover Maniacs nastupom 26. avgusta na prvoj večeri Dana piva u Zrenjaninu promovisaće nedavno objavljeni album Asthma Sky, ali i po svom običaju beskompromisnom i žestokom svirkom podsetiti na stare hitove nek
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Nedavni učesnik rijaliti šoua Veliki brat VIP, Milan Mumin nastupa u sredu posle 20:00 na glavnoj festivalskoj pozornici na zrenjaninskom Žitnom trgu, neposredno pre zvaničnog otvaranja 24. po redu Dana piva i potom nastupa Partibrejkersa. Sve svirke na festivalu su besplatne.

- Sviraćemo dosta pesama sa novog albuma, ali i opus Hunters hitova - I'd Rather Be Your Fool, Kamikaze ili There...ubacili smo sa prvog albuma Love Huntersa, što dugo, dugo nismo svirali, Shoulder of the Woman. Znači miksano stari hitovi i nove pesme - najavljuje Mumin na sajtu agencije Long Play.

Love Hunters su se početkom devedesetih pojavili kao jedan od najpopularnijih rok sastava i najzanimljivijih pojava, imajući u vidu da su snimali na engleskom jeziku a ipak u Srbiji kod publike i kritike odlično prihvaćene albume Everclassic (1994), Oh, Evolution (1995), Donau (1996) i Harley Krishna (2001). Bend je ostao upamćen po čvrstim rokerskim svirkama, a Muminov običaj da nastupa go do pojasa pojačavao je utisak da se radi o ljudima koji ne znaju za kompromis i svaki put idu do kraja. Ipak, pre nekoliko godina bend je prestao sa radom, a Mumin se obreo u SAD.

Prošle godine vratio se u oči domaće javnosti nastupom na Exit-u, dvonedeljnom učešćem u Velikom bratu i konačno objavljivanjem albuma Asthma Sky za City Records. Pred svoj prvi samostalni nastup na Danima piva Mumin se priseća da su nekad davno Love Hunters nastupali ovde i objašnjava zašto sada treba doći od 26. do 30. avgusta u Zrenjanin.

- Zbog toga što je festival prošaran događajima po principu za svakog ponešto. Ja na prvom mestu volim lepo druženje i zujanje sa šanka na šank, sa štanda na štand, sa bine na binu. I to se ispostavi uvek kao lepo i ugodno druženje sa ljudima, gde se ostane do kasno u noć - kaže Mumin.

makonda-tracker