Džon Spenser ponovo u Beogradu

0
Posle Blues Explosion, Beograđani će na Jelen pivo Live festivalu moći da vide novi Spenserov projekat Heavy Trash
foto: promo
foto: promo

Posle spektakularnog koncerta koji je Džon Spenser 2005. godine održao u Beogradu sa sastavom Blues Explosion, njegov novi projekat pod nazivom Heavy Trash publika će imati prilike da vidi na predstojećem Jelen pivo Live festivalu 18. septembra.

Heavy Trash je rokabili bend koji su u Njujorku osnovali Džon Spenser i Met Verta-Rej. Muzički bend prepoznatljiv je po jedinstvenom stilu koji istovremeno uključuje bluz, alternativni kantri, amerikanu i garažni pank.

Poznat kao čovek koji je ponovo definisao korene američke muzike, Džon Spenser je karijeru započeo 1985. godine sa bendom Pussy Galore. Pet godina kasnije, osnovao je bend Jon Spencer Blues Explosion koji mu je doneo svetsku slavu. Jon Spencer Blues Explosion i danas se smatra jednim od najpriznatijih i najkontroverznijih indi bendova devedesetih godina. U stalnoj potrazi za novim uzbuđenjima, Spenser 2005. godine počinje saradnju sa Met Verta-Rejom, koju su imenovali kao Heavy Trash.

Prvog dana Jelen pivo Live festivala, pored Heavy Trash nastupaju i The Fall, Obojeni program, Žene kese i Kanda, Kodža i Nebojša. Drugog dana publika će videti bendove The Rakes, Echo & The Bunnymen, Eva Braun, Nežni Dalibor i Veliki prezir.

makonda-tracker