Dani piva u Zrenjaninu

0
Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija Dani piva, ove godine održaće se po 24. put u Zrenjaninu, od 26. do 30. avgusta, u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra grada Zrenjanina, uz podršku Izvršnog veća Autonomne pokrajine Vojvodine
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Program festivala će se realizovati na Žitnom trgu, Trgu Republike, u Gradskoj bašti i u ulici Kraja Aleksandra Karađorđevića.

Festival koji je odavno probio sve okvire lokalnog karaktera i ove godine nudi bogatu muzičku i kulturno-umetničku ponudu.

Stecište najvećeg broja posetilaca tokom pet dana održavanja Dana piva, predstavlja Žitni trg, na kom su raspoređeni štandovi pivara učesnika, na kojima će se točiti oko 20 vrsta piva.

Na centralnoj bini gostima ovog festivala predstavice se zrenjaninski bendovi, ali i Moomin & Undercover Maniacs, Partibrejkersi, norveški bend Bengalo, Orkestar Marka i Bobana Markovića, Eva Braun, Orthodox Celts, Zabranjeno pušenje, bubnjari pod vođstvom Dragoljuba Đuričića, Louis, Overdrive, Van Gogh i mnogi drugi.

Nastupaju:
- Sreda: Moomin, Partibrejkersi, Zvonko Bogdan
- Četvrtak: Panta Šiklja Nafta, Bengalo, Orkestar Marka i Bobana Markovića
- Petak: Eva Braun, Orthodox Celts, Zabranjeno pušenje
- Subota: Dragoljub Đuričić i bubnjari, Louis
- Nedelja: Šišarke, Overdrive, Osmi dan, Van Gogh

Osvrćući se na tradiciju zrenjaninskog festivala piva, organizatori najavljuju povratak korenima.Tako će identitet koji će biti prepoznatljiv za sadržaj 24. Dana piva na Trgu republike, ogledati u tradicionalnoj, domaćinskoj, vojvođanskoj atmosferi, u znaku Sime Cacina, kao omaž zrenjanisnkm glumcu Radovanu Lukoviću, kreatoru zaštitnog lica i maskote Dana piva, Sime Cacina. Na sceni Sima Cacin, postavljenoj na Trgu republike i gostima Panonskog dvorišta, prve večeri festivala će se predstaviti Zvonko Bogdan, a tokom naredna četiri dana, nakon tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora Lala, na istom mestu će u okviru Festivala tamburaša Prim za primom, festival sa pivom, nastupati renomirani tamburaški sastavi.
Najmlađu publiku na Danima piva animiraće Kreativni centar CEKOM i novosadska Žuta kuća, koji će svakodnevno nastupati na bini u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a nakon dečijeg programa, na istoj bini, publici će se predstavljati ulični svirači: Neozbiljni pesimisti, Vladimir Stanković kvintet, Screaming Brothers i Branimir i neprijatelji.
U sportskoj hali MEDISON tokom realizacije 24. Dana piva, održaće se jubilarni X Međunarodni sajam preduzetništva – INOCOOP.

Detaljne informacije o svim programima 24. Dana piva u Zrenjaninu, možete potražiti na web adresi www.danipiva.rs.

makonda-tracker