Madona - ispred i iza scene

0
Organizator Madoninog koncerta na Ušću dvadeset četvrtog avgusta, Exit, objavio je listu posebnih zahteva kraljice popa, kao i set listu numera koje će biti izvedene u Beogradu
foto: Steven Klein
foto: Steven Klein

U skladu sa potrebama Madone i njenog tima muzičara i plesača, kao i celog produkcijskog tima, bekstejdž je podeljen na četiri zone i u njemu će se nalaziti 50 različitih prostorija, od kojih gotovo svaka ima svoj sistem tuševa i toaleta. Biće obezbeđen i bežični Internet velikog kapaciteta, kako bi istovremeno moglo da ga koristi do 200 osoba.

Madona zahteva da u njenom delu bekstejdža sve prostorije imaju klimatizaciju, velika osvetljena ogledala i luksuzan nameštaj, dok sa produkcijom koncerta putuje i njena montažna sala za fitnes. Takođe, ako odluči da dođe sa decom, biće spremljen poseban smeštaj u bekstejdžu tokom trajanja koncerta, kao i najekskluzivniji smeštaj u Beogradu posle koncerta.

Najuspešniji DJ svih vremena Pol Oukenfold, tražio je da se u njegovoj hotelskoj sobi napravi identičan DJ pult kao onaj koji će koristiti na sceni, kako bi mogao da se uvežbava pred nastup sa Madonom.

Za potrebe Madoninog tima, pravi se i kuhinja sa deset objekata ukupne površine 600 kvadratnih metara. Sa pevačicom stiže i 16 kuvara koji će spremati hranu za nekoliko stotina ljudi, a dodatno osoblje serviraće hranu u velikom restoranu u bekstejdžu.

Ekipa koja dolazi sa kraljicom popa broji više od 250 ljudi, a od lokalnog organizatora očekuje se da obezbedi oko 300 radnika samo za izgradnju bine i rad na realizaciji koncerta i tehničkih rešenja koje ovakav spektakl nalaže. Ono što je zanimljivo jeste to da je samo za potrebe radnika neophodno 2.000 peškira. Od Exita se zahteva da obezbedi i minimum deset vozila za golf kojima će se produkcija kretati po bekstejdžu.

Skupocena oprema dolazi spakovana u 90 šlepera i sa čak tri različite granice u Srbiju.

Madonina produkcija zahteva 50 kilograma suvog leda radi dodatnog rashlađivanja hidraulike koja je montirana unutar tehnički izuzetno složene bine. Hidraulika se koristi za platforme koje podižu scenske elemente, plesače, muzičare i samu Madonu.

Produkcija radi sa dve odvojene režije, što je potpuna retkost na svetu. U te dve režije, odvojeno se kontrolišu zvuk, svetlo i video-projekcije. Madona je zahtevala da režija ne bude postavljena direktno preko puta bine, već levo i desno od sredine, kako bi publika imala nesmetan pregled ka sceni. Na samom koncertu na Ušću neće biti takozvanih mrtvih uglova iz kojih se ne može videti ceo nastup.

Set lista za koncert:

Madonin koncert u Beogradu sastojaće se od četiri dela.

U prvom, Gangsta Pimp segmentu, biće izvedene numere Candy Shop, Beats Goes On, Human Nature i Vogue.
Drugi segment nosi naziv Old School, a Madona izvodi Die Another Day, Into the Groove, Holiday, Dress You Up, She’s Not Me i Music.
U Gypsy segmentu publika će moći da uživa u numerama Rain, Devil Wouldn’t Recognize You, Spanish Lesson, Miles Away, La Isla Bonita, Doli Doli i You Must Love Me.
Poslednji deo koncerta nosi naziv Futuristic Rave Segment, a na repertoaru su pesme Get Stupid, 4 Minutes, Like a Prayer, Frozen, Ray of Light i Give it 2 Me.

makonda-tracker