Nedelja na Beer festu

0
Poslednjeg dana sedmog Festivala piva u Beogradu nastupiće grupa Valentino, Vlatko Stefanovski i Kiki Lesendrić, a veče će zatvoriti DJ tim – Mouse J & Lapac
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Peti dan Beer festa otvoriće u 17:45 ultimativni female punk bend Vibrator u rikverc, čiji muzički koreni polaze od ranih Ramonesa i završavaju se sa savremenom japanskom underground scenom: Pizzicato Five, Gito Gito Hustler, Go!Go! 7188… Njihov nastup je provokativan, silovit i zavodljiv.

U nastavku večeri od 18:20 sviraće mladi bend u usponu koji sebe naziva Beogradska psychobilly atrakcija, a osnovan je 2007. godine. Njihova muzika predstvalja mešavinu stvaralaštva grupa The Sonics, Mighy Mighty Bosstones, Misfits…

Za tvrđi ritam pobrinuće se i beogradski metalkor-treš bend Magma koji nastupa u 18:50, a ozbiljnim autorskim radom počeo je da se bavi 2004. godine. Iza sebe imaju brojne svirke i nastupe, a od većih koncerata ističu nastup na Belgrade Beer Festu 2005. godine. Početkom godine snimili su pesme za prvi album koji bi trebalo da bude objavljen početkom jeseni.

Hitove kultnog američkog benda Bon Jovi koji ima puno fanova u Srbiji, uživo će dočarati Bon Jovi Real Tribute band od 19:20.

Sarajevska pop rok grupa Valentino, predvođena pevačem i gitaristom Zijom Rizvanbegovićem, prvi put će se predstaviti posetiocima Belgrade Beer Festa od 20:20. Autor hitova kao što su Nema je nema, Samo sklopi okice, Oka tvoja dva, Bez tebe i mnogih drugih, objavio je 2007. godine sa izmenjenim sastavom grupe šesti studijski album, koji je u punom sjaju vratio grupu na muzičku scenu širom nekadašnje Jugoslavije.

Od 21:15 nastupiće čuveni makedonski muzičar i virtuoz na gitari Vlatko Stefanovski, prepoznatljiv po svom posebnim stilu fuzije makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka. Stefanovski je osnivač čuvenog jugoslovenskog sastava Leb i sol, koji je izdao 14 albuma i nastupao širom sveta. Iza sebe ima uspešnu solo karijeru koja ne jenjava, a 1996. godine oformio je Vlatko Stefanovski Trio sa kojim nastupa. Poslednjih nekoliko godina svira i sa renomiranim muzičarima kao što su Teodosi Spasov, Gibonni, Manu Kače, Toni Levin.

U periodu od 22:30 do 23 časa održaće se finale takmičenja u ispijanju piva.

Posetioci Beer festa moći će da uživaju i u nastupu gitariste i pevača Zorana Kikija Lesendrića od 23. Nakon raspuštanja uspešnog pop-rok sastava Piloti, poznatog po hitovima Ne veruj u idole, Kada sanjamo, Kao ptica na mom dlanu i Leto, Lesendrić je uglavnom radio muziku za inostrano tržište i druge izvođače. Na domaću scenu vratio se posle 12 godina sa novim albumom Mesec na vratima, na kome je radilo oko 40 vrsnih muzičara, među kojima su i Van Gogh, Đorđe Balašević, Bajaga, Toni Cetinski…

I ove godine Festival piva završiće se Mainstream žurkom, a za odličnu atmosferu pola sata nakon ponoći pobrinuće se  DJ tim – Mouse J & Lapac. Za ovaj dvojac može se reći da nema dobre žurke a da oni to nisu odradili, kao i da ne postoji klub ili prostor u gradu, gde nisu zavrteli svoje ploče i diskove. Pravi način da se u eksploziji kvalitetne zabave stavi tačka na sedmi Beer Fest.

makonda-tracker