Madona na Ušću i pre koncerta

0
Madonini fanovi će od 14. do 23. avgusta dodatno podići atmosferu pred koncert kraljice popa koji će se održati 24. avgusta. Za sve ljubitelje Madonine muzike, na platou ispred glavnog ulaza u UŠĆE Shopping Centar biće pokrenuta najveća žurka na rolerima
foto: Kevin Mazur
foto: Kevin Mazur

Svake večeri do koncerta od 20 časova do ponoći biće otvoren veliki Roller Disco ispred glavnog ulaza u UŠĆE Shopping Centar. Svi ljubitelji plesne vožnje mogu da dođu sa svojim rolerima i uživaju na više od 500 kvadratnih metara uz najveće Madonine hitove pod noćnim svetlima koja obasjavaju veliku disko kuglu. Ulaz je slobodan, a dres-kod je osmeh i par rolera spremnih za ovu neobičnu letnju žurku zagrevanja za koncert kraljice popa.

Takođe, na drugom spratu UŠĆE Shopping Centra, u food court-u biće prikazivani brojni Madonini spotovi, a svim posetiocima biće omogućeno da se fotografišu u velikim isečenim modelima sa Madoninim likom koji će biti postavljeni širom centra. Pored korišćenja svojih foto aparata, za vreme vikenda, fanovima će na jednoj lokaciji biti omogućeno slikanje i preuzimanje fotografija.

Fanovima se tako pruža i još jedna prilika da osvoje ulaznice putem sajta Facebook. Fan koji na zvaničnu stranicu događaja Madonna, live in Belgrade, finally! postavi neku od svojih fotografija u isečenom modelu sa Madoninim likom i animira najviše svojih prijatelja da ostave Like dobiće dve ulaznice za koncert. Ova FB akcija traje od petka 14. do petka 21. avgusta u 12.00 (podne).

Za Madonin koncert u Beogradu, dosad je prodato oko 25.000 ulaznica. Dnevni rast prodaje konstantno raste, pa se trenutno na dnevnom nivou prodaje i po nekoliko stotina ulaznica, a očekuje se da beogradski koncert bude jedan od najposećenijih u evropskom delu turneje.

Ulaznice za Madonin koncert koji će se održati 24. avgusta na beogradskom Ušću mogu se kupiti u filijalama Erste banke u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Subotici, Zrenjaninu, Čačku, Smederevu, Pančevu, Šapcu i Kruševcu. Spisak sa adresama svih filijala može se pronaći na sajtu Exitfest.org.

Ulaznice koštaju 2990 dinara za Parter Bronze i 3990 dinara za Parter Silver. Mesto u Gold Fan pitu košta 6990, a na VIP tribini 9990 dinara.

Na pripremi svih pojedinačnih elemenata Madoninog scenskog nastupa radilo je više od 70 vrhunskih profesionalaca. Sa Madonom na sceni nastupa još 26 izvođača, od čega je 16 plesača, trojica gitarista, dva prateća vokala, violinista, bubnjar, klavijaturista i DJ.

Planiranje, pripremu, i realizaciju trenutno najuspešnije svetske turneje radi najveća svetska koncertna kompanija Live Nation koja osim Madonine, trenutno realizuje i turneju bendova U2, Depeche Mode i drugih. Live Nation su dosad radili i turneje za bendove The Rolling Stones, The Police, Coldplay i preko 1500 drugih izvođača godišnje uz ukupno preko 16.000 događaja u 57 zemalja sveta, takođe na godišnjem nivou.
Chris Lamb, menadžer produkcije svih Madoninih turneja od 1985. godine do danas, zajedno sa delegacijom kompanije Live Nation, bio je u poseti Beogradu početkom maja ove godine. Delegacija je na celodnevnom sastanku i obilasku parka Ušće izrazila svoje zadovoljstvo koncertnim prostorom, ali i elaboratima lokalne produkcije i bezbednosti, dostavljenim od strane svog dugogodišnjeg partnera State of Exit.

Samo na prvih devet koncerata u ovogodišnjem nastavku Madonine turneje prisustvovalo je čak 316,553 posetilaca, dok je prošlogodišnji deo turneje gledalo 2.337.308 fanova na 58 koncerata u 17 zemalja sveta. Najrelevantnija publikacija u muzičkoj industriji, američki magazin Pollstar, početkom ove godine, objavio je listu prema kojoj je turneja Sticky & Sweet 2009. godinu dočekala na prvom mestu sa zaradom od 281,6 miliona dolara. Zanimljivo je i to da je 51-godišnja pop ikona ovim srušila rekord najuspešnije turneje nekog solo izvođača, koji je 2006. godine postavila – Madona.

Za ovogodišnju seriju koncerata čak tri pesme su izmenjene u odnosu na prošlogodišnju set-listu i to u korist starih Madonih hitova. Tako je pesmu Heartbeat zamenio pop klasik Holiday, rok verzija pesme Dress You Up zamenila je dosadašnju Borderline, a nova dance verzija velikog hita Frozen zamenila je pesmu Hung Up sa prošlogodišnje set liste.

Madona je nedavno objavila i novu hit pesmu Celebration koja će biti objavljena u septembru na njenoj istoimenoj kolekciji hitova. Produkciju ovog plesnog hita radio je britanski superstar DJ Paul Oakenfold koji nastupa sa Madonom, a pesma Celebration trenutno beleži prva mesta na iTunes sajtu u nekoliko zemalja na svetu.

makonda-tracker