​Borite se sa poznatim

Jelena Karleuša ili vi na Evrosongu 2015.?

0

Nakon što je Jelena Karleuša zagolicala maštu fanova napisavši na svom Twitter profilu: Šta mislite o ideji - JK na Evrosongu, niko nije ni slutio da će borba za ovogodišnji Evrosong biti malo teža.

Jelena Karleuša, foto: Facebook, Promo
Jelena Karleuša, foto: Facebook, Promo

Naime, pošto je je Medijski javni servis Srbije potvrdio učešće naše zemlje na predstojećoj 60. Pesmi Evrovizije, saopšteno je da će u borbi za učešće biti nekoliko afirmisanih pevača, ali i da će se šansa dati i mladim, neafirmisanim, talentovanim izvođaćima.

Na odabiru kandidata se užurbano radi, a kompozitor numere će biti Vladimir Graić koji je komponovao i pobedničku pesmu Evrosonga 2007. godine za koju je Marija Šerifović osvojila prvu nagradu.

 

Vladimir Graić
foto: Youtube Printscreen

Ove godine je velika šansa pružena i talentovanim ljudima širom Srbije, a jedno od njih će se rame uz rame takmičiti sa dve afirmisane zvezde u finalnoj emisiji u februaru 2015. godine, uživo na RTS-u.

Odluku o tome ko će nas predstavljati na Pesmi Evrovizije u Beču doneće gledaoci svojim glasovima.

 


- Još nismo odabrali dvoje poznatih pevača, koji će biti u igri za predstavnika Srbije na Evrosongu. Finalnu odluku o tome doneće komisija RTS-a, a Graja i ja ćemo dati predloge. Jelena Karleuša ima neverovatnu energiju i sjajan scenski nastup, ne bih imao ništa protiv da ona bude među takmičarima - kaže Saša Mirković iz Beotona za Blic, i dodaje da će Graja evrovizijsku kompoziciju završiti do 1. decembra.

Kako se spekuliše, u konkurenciji afirmisanih pevača, pored Jelene Karleuše naći će se i Adil Maksutović, Bojana Stamenov i Marija Šerifović.

 


Ako ste i vi zainteresovani kanditati, državljanin Republike Srbije i nemate manje od 16 godina, pošaljite svoje podatke i video snimak interpretacije domaće pop/rok pesme, u trajanju do 1 minut na mejl adresu evrovizija@vladimirgraic.com.

Pored video snimka, važno je napomenuti da vaša prijava mora da sadrži i grad za koji se kandidat prijavljuje na audiciju, ime i prezime kandidata, datum, mesto i godina rođenja kandidata, kontakt telefon, e-mail adresu.

 


Prijave traju od danas do 10. novembra. Posle toga sledi i audicija, koja će se održati u šest gradova Srbije, i to u Nišu, Zaječaru, Kragujevcu, Užicu, Novom Sadu i Beogradu, a o datumu, terminu i lokaciji svake audicije bićete blagovremeno obavešteni.
 

makonda-tracker