Rundek i Cargo u šetnji po gradovima Srbije

0
Darko Rundek i Cargo orkestar vraćaju se ove nedelje u Srbiju za četvorodnevnu mini-turneju koja obuhvata festivalske nastupe u Beogradu, Nišu i Šapcu, i na kraju koncert u Vrnjačkoj Banji
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

- Kao i uvek Cargo će stići u grad, prošetati, upiti impresije, sresti ljude i to će odrediti repertoar i način svirke - opisuje Rundek šta može očekivati publika u četiri srpska grada.

Rundek i Cargo za početak sviraju 13. avgusta na besplatnom festivalu muzike i piva Beer Fest koji na prostoru beogradskog Ušća svake večeri tradicionalno okupi nekoliko desetina hiljada posetilaca. Druge večeri festivala u četvrtak Rundek i kompanija izlaze na pozornicu u 22:00, posle Divljih jagoda, a pre Ramba Amadeusa, kanadskih LMT Connection i Letu štuka (naravno sa Cargovim Đanijem Pervanom za bubnjevima).

Bend je 14. avgusta na džez festivalu Nišvil (21:00) koji se održava u Niškoj tvrđavi, a već sada je izvesno da će se svirka u Nišu razlikovati od ostalih na turneji iz najmanje dva jako dobra razloga, od kojih je jedan odavanje počasti kralju romske pesme Šabanu Bajramoviću (1930-2008).

- Budući da se radi o džez festivalu otvorićemo više prostora improvizaciji, na radost izvrsnih muzičara koji čine Cargo Orkestar i, nadamo se, publike. Odsviraćemo i jednu Šabanovu pesmu na naš način i tako odati počast velikanu ciganske muzike - najavljuje Darko.

Sličan prostor kao u Nišu očekuje bend 15. avgusta na besplatnom Šabačkom letnjem festivalu, koji se održava u staroj tvrđavi na obali Save. U Šapcu Rundek i Cargo izlaze na pozornicu od 23:00, pošto sat ranije nastupaju ovogodišnji hitmejkeri Buđavog lepca beogradski S.A.R.S.

makonda-tracker