Los ninos de los ojos rojos na Beer festu u Beogradu

0
Deca crvenih očiju su bend koji stiže sa zapada egzotične Španije, iz specifičnog i jedinstvenog mjesta Caceres, donoseći sa sobom jednu potpuno nesvakidašnju, novu i neuobičajenu fuziju muzike
foto: promo
foto: promo

Muzika koju prezentuju na potpuno drugačiji, specifičan i neponovljiv način je fuzija balkanske, keltske muzike, folka, latinskih ritmova, repa, fankija i ska… Jedinstveni su između ostalog i po tome što su uspeli da kreiraju usaglašenost i koherentnost navedenih muzičkih pravaca, te da ih prezentuju kroz sopstvene nastupe, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Grupu čini 12 muzičara koji na veoma karakterističan način prezentuju raznovrsnost i bogatstvo zastupljenih instrumenata: violine flaute, španske gitare, električnog basa, bubnja, saksofona, trombona, kontrabasa, truba…
Pored španskih muzičara, veoma važan član grupe je gitarista i jedna od osnivača benda, Bosanac Jasmin Mešić, glavni krivac za zastupljenost balkanskih ritmova u zvuku muzike Dece crvenih očiju.

Ovi harizmatični momci nastupiće u sklopu Beer Festa u Beogradu 15. avgusta na Ušću, u 23 i 35. Biće to jedinstvena prilika da publika čuje kao Španci izvode pesme kao što su Moja mala, Evo banke i druge, na našem jeziku.

makonda-tracker