Echo & The Bunnymen prvi put u Beogradu

0
Legendarni engleski post punk sastav Echo & the Bunnymen, nastupiće 19. septembra u Beogradu kao najveća atrakcija ovogodišnjeg Jelen Pivo Live 09 festivala

Echo & the Bunnymen prvi put će se pokloniti našoj publici u godini kada obeležavaju 30 godina od osnivanja benda, a premijerno će izvesti pesme sa novog studijskog albuma pod nazivom The Fountain, koji će se u prodaji pojaviti 12. oktobra. U pitanju je jedanaesti studijski album koji je producirao John McLaughlin, dok je jednu od pesama bend napisao zajedno sa liderom sastava Coldplay, Chrisom Martinom. Prvi singl sa albuma biće pesma Think I Need It To koja će se u prodaji pojaviti 28. septembra.

Echo & The Bunnymen nastali su u Liverpulu 1978. godine, a bend i dalje predvode Ian McCulloch i Will Sergeant. Svoj prvi singl Pictures on My Wall/Read It in Books bend je objavio još 1978. godine, a pratilo ga je debi izdanje Crocodiles koje je dospelo među 20 najprodavanijih izdanja u Britaniji. Proboj na engleskoj sceni bend doživaljava sa albumom Heaven Up Here (1981.) i singlom The Cutter, a naredna ploča Ocean Rain donosi im proboj i na američko tržište i kultni status koji će ih pratiti do današnjeg dana. McCulloch je bend napustio 1988. godine, dok je bubnjar Pete de Freitas poginuo u saobraćajnoj nesreći 1989. godine što je na kratko označilo kraj grupe. McCulloch i Sergeant su 1994. godine ponovo počeli da rade zajedno pod imenom Electrafixion, da bi pod imenom Echo & The Bunnymen 1997. godine objavili album Evergreen.

Četvrti Jelen Pivo Live 09 festival održaće se 18. i 19. septembra u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a prodaja ulaznica počeće 31. jula.

makonda-tracker