Vital Idol - Billy Idol Real Tribute Band

0
U subotu 25. avgusta u LivingRoom u SKC-u sa početkom u 22 časa nastupa Tribute band Billy Idol
foto: promo
foto: promo

Vital Idol je pre skoro dve godine oformila grupa vrhunskih beogradskih muzičara, a nastao je kao direktna posledica sjajnog nastupa Bilija Ajdola pre nekoliko godina na EXIT festivalu. Gitarista Nenad Bojković, inače veliki obožavalac Steva Stivensa, gitariste koji stoji iza svih radova Bilija Ajdola, godinama je kotrljao po glavi ideju Billy Idol tribute benda, a onda se sve krenulo odmotavati kada je sreo Aleksandra Pejčića, dotada već prilično poznatog pevača iz raznih beogradskih cover postava, koji je osim što je vokalno sjajno podražavao Ajdola i fizički podsećao na njega.

Vital idol svira retko - svega dva-tri puta godišnje jer su svi članovi benda prilično zauzeti u svojim matičnim projektima, pa je svaki njihov nastup pomalo i ekskluzivan, a ako dođete na njihovu svirku, zatvorite oči i pustite da vas zvuk vodi pomislićete za trenutak da ste zaista na koncertu Bilija Ajdola...

Ovaj bend sa pravom i ponosom nosi uz svoje ime i taj simpatični dodatak - REAL tribute. Aleksandar Pejčić čak za ove nastupe farba kosu i pravi čuvene tršave Bili Ajdol frizure. Sve to u cilju što vernijeg predstavljanja jednog od najvećih hitmejkera osamdesetih i devedesetih godina ... White Wedding, Speed, Money Money, Flesh For Fantasy, Rebel Yell ... spisak hitova je dugačak.

makonda-tracker