Počinje festival elektronske muzike Summer3p

Sedmi festival elektronske muzike Summer3p počinje 23. jula, a u prijatnom ambijentu Termalnog bazena i Muškog štranda kraj Palićkog jezera trajaće do 26. jula
0
1 / 5 Foto: Promo

U okviru glavnog muzičkog programa prve večeri nastupiće Jody Wisternoff iz Velike Britanije. Ovaj DJ i producent iz Bristola počeo je sa radom krajem 80-ih, kada se kao 13-ogodišnjak našao u finalu takmičenja hip hop DJ-eva. Tokom 90-ih stiče veliko iskustvo radeći kao DJ po brojnim klubovima i producent pod imenom Sub Love. Sa DJ-em Nickom Warrenom iz Bristola osniva progressive house duo Way Out West. Spajajući dub zvuke sa klupskom muzikom, duo je ostvario vrhunac sredinom 90-ih, ostavivši nezaboravne hitove (The Gift, Ajare) i neizbrisiv trag u plesnoj muzici.

Druge večeri, na Moon Stageu nastupa još jedan poznati britanski DJ i producent - Featurecast. Zahvaljujući brzom tempu rada, od 2003. kada je počeo da se bavi muzikom koja koketira sa funkom i breakbeatom, Featurecast je postao miljenik publike i kritike prevashodno poznat po veštinama skrečovanja i inventivnom poigravanju zvukom. Nastupajući na festivalima (kanadski Shambahla  i Fusion festival u Berlinu) i izdajući veliki broj albuma (u 2008. 10-ak EP-jeva i singlova) stekao je podršku Radio One i DJ-eva poput Mr. Scruffa, Johna Stapletona i Gillesa Petersona, a njegova muzika korišćena je u brojnim filmovima i video igrama.

Trećeg dana festivala, na Moon Stageu nastupiće Robert Babicz, jedan od najpoznatijih producenata i DJ-eva iz Nemačke. Kao pionir minimalističkog zvuka, Robert Babicz se izdvaja stvaranjem prepoznatljivog, sopstvenog žanra u vodama elektronske muzike. Njegovi albumi su izdanja zvučnih izdavačkih kuća (Systematic, Kompakt/K2, Audiomatique, Out of Orbit, Punkt, Treibstoff i Mille Plateaux), a muzika koju stvara je često u isto vreme i plesna i easy listening.  

Kompleti karata za sva četiri dana po ceni od 840 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (i online putem njihove zvanične Internet prezentacije - www.eventim-yu.com). Pojedinačne ulaznice za svaki dan moći će da se kupe od 23. jula na blagajni festivala, po ceni od 299 dinara.

Uz muzički program, festival će ove godine biti i mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, tribina, kampanja i sportskih turnira.

Summer3p nastao je 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine. Zvaničnu prezentaciju festivala pogledajte na http://summer3p.subotica.com.

makonda-tracker