Chami Cool i La Fama Jam ponovo u Srbiji

0
Barselonski muzičar Chami Cool i njegov bend La Fama Jam nastupiće 11. jula u 22 h na beogradskom bordu Sioux
Chami Cool i La Fama Jam
Chami Cool i La Fama Jam

Posle nekoliko nezaboravnih nastupa u Beogradu i Novom Sadu u septembru prošle godine, kao i gostovanja na beogradskom koncertu Manu Chao-a i La Venture, Chami Cool i La Fama Jam ponovo su u Srbiji. 

Glavni beogradski nastup je planiran na brodu Sioux (bivša Lađa) u petak 11. jula, dok će u nedelju, 13. jula, biti upriličeno dnevno druženje i svirka kao uvertira za finale Svetskog prvenstva u fudbalu u Gavezu na Adi Ciganliji. U subotu 12. jula Chami Cool i La Fama Jam sviraće u Mojo Clubu u Senti.

Chamijev muzički izraz je pretrpeo mnogobrojne uticaje, ali ga je najviše oblikovala barselonska ulica, gde je mnogo godina proveo nastupajući kao ulični svirač.

Chami Cool i La Fama Jam u svojoj muzici mešaju rege, ragamafin i alternativni rok, ali i uticaje svojih uzora Manu Chao-a, Maka Bi-a, Bob Marlija, Piter Toša.

Sa muzičarima kao sto su Daniel Lanca & Barcelona Street Orchestra, Che Sudaka, Made in Barcelona i mnogi drugi, Chami Cool je deo tamošnje scene koja je pod direktnim patronatom El Grande Manu Chao-a. Osim što poput velike muzičke skupine zajedno nastupaju po barovima i malim i velikim scenama, preko dana i u toku nedelje provode dosta vremena zajedno družeći se.

Ipak, muziku i svirku Chami Cool-a najviše odlikuje improvizacija. Ma koliko da se svirke planiraju, nista nije zadato unapred. Pre svirke često ni sami muzičari iz benda ne znaju tačno šta će sve svirati, to samo Chami (možda) zna. Ali, to ne samo da ne smeta, nego upravo stvara ono što je njegova diferentia specifica u odnosu na druge - priča je otvorena i u njoj učestvuju svi koji to žele.

Ukoliko su energija i interakcija sa publikom dobre, koncerti mogu da traju do potpune iznemoglosti. Po svedočenju Tome Naumovskog Chamijeva prošlogodišnja svirka u Žici bila je najduža u istoriji tog kluba.

Poslušajte i uživajte u muzici Chami Cool-a i La Fama Jam-a:



TAGOVI: Bob Marli
makonda-tracker