U prodaji prvi album grupe ŽeneKese

0
Debi album sastava ŽeneKese istoimenog naziva u prodaji je od 14. jula, a prvih sedam dana izdanje može da se kupi samo u B92 Shopu u Makedonskoj 22, a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji
foto: promo
foto: promo

U pitanju je šesto izdanje u ediciji Nova srpska scena, kojom producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina Popboks.

Momci iz benda ŽeneKese odrastali su u zlatnim devedesetima na koncertima sjajnih domaćih bendova iz tog perioda (KZU, Dead Ideas, Boye, Darkwood Dub, itd.) i na kasetama marke RAKS koje su u to vreme bile najzastupljenije na crvenim tezgama kod SKC-a. S obzirom da se sa tih kaseta čulo sve sem muzike benda koji je na omotu, buka je logičan proizvod koji se dobio kada se ekipa latila instumenata.

Internet, sjajni koncerti u Beogradu početkom novog veka (MC5, Dirtbombs, Supersuckers, Cris Cacavas, itd.), Tajanstveni voz Žikice Simića, opšta žabokrečina u koju je upalo društvo i razni drugi faktori učinili su da izvorna buka dobije oblik u kojem se može čuti ljuti garažni punkblues, country, surf, neretko i disco.

U neizmenjenoj postavi ŽeneKese nastupaju od kraja 2005. godine.

Samizdat singlovi su se više puta nalazili na relevantnim domaćim radio i TV listama, a tri pesme su se našle na kompilaciji Zdravo Zdravo Zdravo izdatoj 2008. godine.

Spot za pesmu Bez tebe emituje se od prošle nedelje.

makonda-tracker