Vasil Hadžimanov jazz trio na letnjoj sceni Bitef art kafea

0
U četvrtak, 16 jula, na letnjoj sceni Bitef Arf Cafea nastupaju trojica vrsnih muzičara: Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Branko Trijić. Koncert za sve muzičke ukuse biće svojevrstan world fusion nastao iz iskustva ovih muzičara, stečenih školovanjem i nastu
foto: promo
foto: promo

Vasil Hadžimanov (klavijature) - kao muzičar i više je nego poznat beogradskoj publici! Predvodi svoju grupu VASIL HADŽIMANOV BAND. Njegova ideja o kombinovanju balkanskih tradicionalnih, folk ritmova i zapadnih modernih muzičkih stilova (jazz, funk, world music…) u njegovoj muzici je u potpunosti autentična i predstavlja nov pristup džez muzici.

Marko Đorđević (bubnjevi) - svirao je sa nekim od najistaknutijih muzičara današnjice. Matt Garrison, Eric Lewis, Wayne Krantz, Eli Degibri, Jonah Smith samo su neka od imena iz karijere u kojoj je snimio oko 50 albuma i imao hiljade živih nastupa širom sveta. Predvodi svoju grupu SVETI, za koju piše originalnu muziku inspirisanu balkanskom etno tradicijom.

Branko Trijić (gitara) - svirao je sa Vasilom Hadžimanovim, Slobodanom Trkuljom, kao i kultnim bendom Deca Loših Muzičara. Predvodi svoju grupu KONZILIJUM. U svojoj muzici koristi balkanske ritmičke i melodijske motive, što njegovo moderno i kreativno sviranje čini posebno interesantnim.

Koncert počinje u 22 časa, ulaz je slobodan.

makonda-tracker