LTJ Bukem i Dave Angel ovog vikenda u Barutani

0
Muzičke zvezde LTJ Bukem i Dave Angel nastupiće 4. i 5. jula u kultnom beogradskom klubu Barutana
LTJ Bukem, promo foto
LTJ Bukem, promo foto

Ljubitelji elektronskog zvuka biće u prilici da ovog vikenda uživaju u muzici legendarnih dj-eva LTJ Bukema i Dave Angela.

Poznati britanski drum’n’bass DJ i producent, čuveni LTJ Bukem nastupiće u petak, 4. jula u 23h, u kultnom prestoničkom klubu Barutana! Iza pseudonima LTJ Bukem stoji drum’n’bass muzičar, producent i DJ Danny Williamson. Zanimljivo je da je Wiliamson, pre nego što se posvetio DJ-ingu, pokušao da se pronađe kao klasični pijanista i član jazz funk benda, ali mu je DJ poziv ubrzo doneo slavu na rejv sceni ranih 90-ih godina prošlog veka. Bukemov prvi solo album, dupli CD Journey Inwards, koji odiše prepoznatljivim džez fjužn uticajima, bio je početak novog drum’n’bass podžanra, dobivši naziv inteligenti d’n’b. U petak će, u okviru Bukem in Session seta, nastupiti uz podršku MC-ja Rasheed-a. 

Pionir acid housa, britanski DJ i producent Dave Angel nastupiće u Barutani u subotu, 5. jula u 23h Angel je eksploziju u karijeri doživeo ekspanzijom acid-house scene u Londonu krajem 80-ih godina prošlog veka, a remiks poznate numere Sweet Dreams sastava Eurythmics, koji je poneo naziv Nightmare Dreams, doneo je Angelu svetsku slavu. Nakon uspeha prvog izdanja, usledili su EP-jevi The Family, Royal Techno i Sea’s Of Tranquillity, a mnogi poznati izvođači elektronskog žanra pozvali su ga da remiksuje njihova izdanja, među njima i Orbital, Sun Electric, Carl Cox, Juan Atkins, Spooky, James, Roni Size i Underworld. 

U pomenutom prestoničkom klubu, nastupiće i grupa Velveti (3.jula), kao i poznati džez violinista Jožef Nađ (12.jula). 

Karte za sve najavljene događaje su dostupne u pretprodaji po ceni od 600 din (za nastupe LTJ Bukema i Dave Angela) i 500 din (za Velvete i Jožefa Nađa). Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstix-a i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com, kao i na ulazu u Barutanu na veče nastupa.

TAGOVI: DJ nastup123
makonda-tracker