Džiboni i Vlatko razvalili Arsenal

0
Drugo veče Arsenala u petak privuklo je oko 8.000 posetilaca, a očekivano najveća pažnja bila je na nastupima hrvatskog muzičara Džibonija (Gibonnija) i proslavljenog makedonskog gitariste Vlatka Stefanovskog na Main Stage-u kragujevačkog festivala, koji se od
Džiboni, foto: Zoran Lazarević
Džiboni, foto: Zoran Lazarević

Dugogodišnja želja publike u Kragujevcu da vidi i čuje uživo Džibonija ostvarena je konačno zahvaljujući Arsenal festu, a pevač iz Splita dvočasovni nastup je startovao hitom Činim pravu stvar, da bi odmah zatim izveo i U ljubav vjere nemam.

Džiboni je priznao da je zaradio upalu pluća pevajući nedavno dva i po sata po kiši u Banjaluci, ali mu nije ni palo na pamet da zbog toga otkaže nastup na Arsenalu. 

Značajnu vokalnu pomoć Džiboni (Gibonni) je imao od Stefani, pevačice iz Londona sa kojom je sarađivao na albumu Toleranca. Na bini se, očekivano, pojavio i Vlatko Stefanovski, Stipišićev stari saradnik, te obojio na svoj način Libar i Divlji cvit. Džibo je silazio da peva u publiku, a već po tradiciji na svojim koncertima izveo na scenu devojku iz publike koja zna da odigra trbušni ples. Graciozna Senka je to uradila maestralno, zasluženo je dobila i ovacije posetilaca i komplimente starog šarmera.

Niz hitova, bez trenutka praznog hoda, u zvaničnom delu završio je „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, da bi sve na bisu, posle Tolerance, bilo zaokruženo laganom verzijom ponovljene Činim pravu stvar. Splićanin je u nekoliko navrata izražavao iskrenu zahvalnost publici, organizatorima, vidljivo je bilo da je i on zadovoljan kako protiče njegov debi u Kragujevcu. Na kraju je pozvao ljude na oprez ako voze, ne bi li i u narednim prilikama svi bili zdravi i na broju. 

- Utisci su mi super. Stvarno je bilo puno ljudi, zvuk odličan. Ne volim sebe dovoditi u situaciju da sam sebe hvalim, pa sam malo porazgovarao sa ljudima i oni su mi rekli kakav je bio koncert - rekao je Džiboni sutradan na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

Pre Džibonija na Main-u je nastupio Vlatko Stefanovski Trio, koji je početnih petnaestak minuta izveo Makedonsko devojče i druge instrumentalne bravure.

Gitarski virtuoz je, vidno raspoložen, istakao da mu je Knežev arsenal, fabrički prostor iz 19. veka, jako inspirativan za sviranje i zatim predstavio dve pesme sa aktuelnog albuma Seir – naslovnu i Fokusiram i zumiram

- Izgledate prelepo odavde, svarno je uživanje svirati za vas – ushićeno je sa bine poručio Stefanovski.

Pogledajte kako je to izgledalo

 

makonda-tracker