Sastav Zoster predstavio video spot za pesmu Gavrilo (VIDEO)

0
Bosanskohercegovački reggae sastav opevao slavnog Gavrila u susret 100. godišnjici smrti Franca Ferdinanda!
Zoster, foto: Promo
Zoster, foto: Promo

U susret  100-toj godišnjici atentata na Franca Ferdinanda, grupa Zoster objavljuje prigodan video spot za pesmu Gavrilo, prvi singl s novog albuma Srce uzavrelo. Singl Gavrilo najavljuje četvrti album grupe Zoster koji nam dolaze iz Mostara, BiH.

Muziku i tekst za Gavrila, kao i za sve pesme na novom albumu, napisao je frontmen Zostera, Mario Knezović, dok su aranžman radili svi članovi Zostera, koga danas čine Mario Knezović (vokal), Atilla Aksoj (gitare), Adis Sirbubalo (klavijature i harmonika), Nikola Galić (bas) i Goran Rebac (bubnjevi).

Scenario, montažu, režiju, animaciju i dizajn spota potpisuje basista Nikola Galić, dok je snimatelj bio Srđan Šarić.

Grupa Zoster nastala je u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića iz potrebe da se nešto kaže. Ubrzo im se pridružuju bubnjar Goran Rebac i pevačica Marijana Pejić, zaokružujući tako okosnicu benda. 'Zmajevi' i 'Flomasteri' samo su neka od imena koje su menjali sa svakim nastupom. Naziv 'Zoster' dolazi od herpesa zoster , virusa koji živi u ljudskom telu, uzrokovan padom imuniteta. Upravo tako bend dobija ideju svog imena, a kao svojevrsna posledica pada imuniteta društva i potreba da se nešto kaže i učini.

Članovi Zostera smatraju da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici prevelika. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije,  ponekad i edukacije. I, naravno, ljubavi.

Album Srce uzavrelo, koji će publici krajem godine doneti ukupno deset novih pesama, snimili su Eric Bajramović i Edin Zubčević u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, miks i mastering su rađeni u studiju Bauer u Ludwigsburgu, a album je producirao Edin Zubčević. Izlazak albuma najavljen je za jesen.

 

makonda-tracker