Održan koncert srpske tradicionalne muzike u Sava centru

0
Sinoć u prepunoj velikoj dvorani Sava centra održan je koncert srpske tradicionalne muzike Kosova i Metohije. Na koncertu su nastupali razni izvođači sa Kosmeta, dramske umetnice Ivana i Jelena Žigon, kulturno umetnička društva, kao i Milica Milisavljević Duga
Milica Milisavljević Dugalić, Vasilisa, foto: promo
Milica Milisavljević Dugalić, Vasilisa, foto: promo

Prisutna publika je oduševljeno iz punih redova pratila koncert, a svaku pesmu i narodnu igru nagrađivala gromoglasnim i burnim aplauzom.  

Na velikom Vidovdanskom koncertu koji je sinoć održan u centru Sava, Milica Milisavljević Dugalić je predstavila najlepše tradicionalne pesme u tradicionalnom izvođenju uz prateći narodni orkestar Radio televizije Srbije pod upravom Siniše Vićentijevića. 

Intervju sa Milicom Milisavljević Dugalić:

Da li ste zadovoljni večerašnjim koncertom i kako Vam se dopada reagovanje publike na pesme koje Vi izvodite? 

Večerašnji koncert je bio veličanstven. Pun emocija. Prvi taktovi su izmamili osmehe prisutne publike koja je gromkim aplauzima nagrađivala svaki otpevani stih njima omiljenih pesama. Pozitivna energija se osetila u punoj sali centra Sava. 

Često nastupate na tradicionalnim koncertima. Da li možemo da očekujemo i Vaš solistički koncert u Beogradu? 

- Kada okončam snimanje novog albuma koje je u toku, sigurno ću učiniti sve da u Beogradu, gradu otvorenog srca održim solistički koncert na svoju radost i radost mnogobrojnih ljubitelja moje interpretacije. 

Koliko je Vaš poslednji album etno muzike  Nečujna zvona  izdat za PGP RTS pomogao u Vašoj karijeri?

- Album Nečujna zvona i njegov autor Nenad Milosavljević - Neša Galija su me vratili na scenu kroz velika vrata

Večeras na kraju koncerta izveli ste i svima poznatu pesmu Vidovdan. Prisutna publika je zapevala sa Vama. Kako ste se osećali tog trenutka? 

- U momentu kada je cela sala sa mnom pevala pesmu VIDOVDAN  samo je nebo bilo granica! 

Može li tradicionalna muzika pobediti žanrove koji vladaju danas estradnom scenom Srbije? 

- Svi žanrovi koji vladaju estradnom scenom Srbije imaju svoje poreklo u tradiciji iz koje su iznikli. Tradicionalna muzika u raznim formama i aranžmanima će biti uvek prisutna na našem muzičkom nebu.

makonda-tracker