Sava Centar: Koncert tradicionalne muzike

0
Koncert srpske tradicionalne muzike i igara Kosova i Metohije pod nazivom ,,U susret Vidovdanu'' biće održan večeras u velikoj dvorani Sava centra od 20 časova.

Na koncertu U susret Vidovdanu predstaviće se vrsni umetnici, kao i istaknuta vokalna umetnica Milica Milisavljević Dugalić,koja će nastupati kao predstavnica pesme i kulture Kosova i Metohije.

- Tematika koncerta je kultura Kosova i Metohije. Za Vidovdanski koncert spremila sam tradicionalne pesme u tradicionalnom izvođenju uz pratnju orkestra pod upravom Branimira Đokića. Srećna sam što se koncert dešava u Beogradu, i što ću imati tu čast da gostima na koncertu predstavim uživo numere kao štu su Karanfil se na put sprema i Udade se Živka sirinićka. Ponosna sam na svoj umetnički rad i veoma mi je drago da se publici dopada ono što radim, širim pesmu kosovsko-metohijsku. Ovih dana sam u studiju i snimam novi album manje poznatih tradicionalnih pesama, koje obrađuje, aranžira i sa svojim bendom svira rokerka Lana Toković - izjavila je Milica Milisavljević Dugalić. 

Milica više od dve decenije neguje i širi pesmu južne pokrajine, i može se pohvaliti velikim brojem nagrada i priznanja za uspeh u svom stvaralaštvu.

makonda-tracker