Libercuatro: Dva koncerta za beogradsku publiku

0
Ansambl Libercuatro će u narednom periodu održati dva koncerta. Prvi je zakazan za petak, 20. jun od 20 časova u Amfiteatru Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Na ovom koncertu Libercuatro će izvesti zaista intrigantna dela Piazzolle, Gardela, Gold
Libercuatro, foto: promo
Libercuatro, foto: promo

Pored članova ansambla, kao specijalni gost nastupiće Mihajlo Dimitrijević (bas gitara i perkusije).

Oni koji propuste koncert 20. juna imaće prilike da čuju ansambl Libercuatro već tri dana kasnije, 23. juna od 21 čas u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda u Knez Mihajlovoj ulici. Naime, Libercuatro će izvesti nekoliko tango nuevo kompozicija na koncertu posvećenom jubileju Radio Beograda i proslavi 35 godina emisije Dragstor ozbiljne muzike radija Beograd 202.

Na ovim koncertima kvartet Libercuatro nastupa u sastavu:  Ksenija Ristić (klavir, autor aranžmana), Teuta Asllani (sopran), Uros Gavrilović (violina) i Vladimir Perić (harmonika).

Ansambl Libercuatro čini četvoro profesionalnih muzičara koji su se okupili sa željom da širi auditorijum zainteresuju za tango muziku koja je deo svojevrsne tango kulture koja je oktobra 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa.

Muzika kvarteta Libercuatro je koloritna fuzija tradicionalnog tanga, jazza, neobaroka i teatra. Posebnu pažnju članovi sastava Libercuatro povećuju kompozicijama Astora Piazzolle, s obzirom da je reč o kompozitoru koji je kroz svoje viđenje tanga - tango nuevo, napravo specifičnu muzičku revoluciju.Na koncertnom repertoaru ansambla nalaze se, pored dela Piazzolle i poznate kompozicije Ginastere, Gardela, Rodrigeza, kao i odlomci iz tango operite Maria de Buenos Aires.

Kvartet održava redovnu koncertnu aktivnost u zemlji i inostranstvu. 

TAGOVI: koncert123
makonda-tracker