Koncert u slavu muzičke humanosti

0
U čast obeležavanja Svetskog dana muzike (21. jun), posetioce Centra lepih umetnosti Guarnerius ovog vikenda očekuju koncerti koji će biti pravi praznik muzike, mladosti i humanosti, a predstaviće najbolje učenike beogradskih muzičkih škola.

U petak, 20. juna ugostiće đake Muzičke škole Dr Vojislav Vučkovićnajtalentovanije solo pevače iz klase prof. Maje Đokić, kao i mlade gitariste iz klase prof. Milkice Ponjavić, a dan kasnije, u subotu 21. juna, i njihove kolege sa odseka za solo pevanje Muzičke škole Josip Slavenski, iz klase prof. Vesne Opsenice.

Koncerti su deo humanitarnog ciklusa za pomoć ugroženim područjima Prijateljske ruke preko vode Učenici MŠ Vučković svoj koncert posvećuju prikupljanju pomoći za Obrenovac, dok će njihovi drugari iz škole Slavenski, pevati za žitelje Lazarevca.

Svi posetioci bi trebalo da prilikom dolaska u kutiju za donaciju ubace 200 din, ali i svi veći prilozi su dobrodošli.

Oba koncerta počinju u 20 časova i donose nam popularan program – najlepše arije i pesme Mocarta, Pučinija, Rahmanjinova, Donicetija, Baha, Štrausa, Čajkovskog, Šumana, kao i kompozicije za gitaru De Falje, Vilja Lobosa, Bariosa i Tarege.

Svi učesnici koncerata redovno beleže velike uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a njihove profesorke, sa dugim pedagoškim iskustvom, iznedrile su iz svojih klasa izuzetne umetnike, koji su danas značajna imena na domaćoj, ali i evropskoj muzičkoj sceni.

makonda-tracker