Poznati učesnici sedmog Belgrade Beer Festa

0
Na Beogradskom festivalu piva, koji se održava od 12. do 16. avgusta na Ušću, nastupiće najpopularniji muzičari iz regiona, ali i nekoliko velikih svetskih zvezda
foto: Vladimir Lukić
foto: Vladimir Lukić

Prvog dana, u sredu 12. avgusta, publika koja će i dalje besplatno moći da uživa u muzičkom program Beer Festa, imaće prilike da vidi legendarnog Zvonka Bogdana, bugarski bend Wickeda koji uspešno kombinuje ska, pank, rege i fank zvuk, kultni slovenački sastav Laibach, popularni britanksi elektronski bend Stereo MC’s, grupu Strip, švajcarske rokere Fat Black Sexy Mama, kao i debitanta MC Marka i njegov bend, čiji će diskografski prvenac biti objavljen u septembru ove godine.

Sledećeg dana na program su nastupi čuvene grupe Odjila, Divljih jagoda, Ramba Amadeusa, Darka Rundeka i njegovog Cargo orchestra, kanadskog fank-soul benda LMT Connection, popularnog sarajevskog benda Letu Štuke, kao i Esme Redžepove.

U petak, 14. avgusta, nastupaju: hrvatska rok grupa Vatra, beogradski bend The Spanks, u kome bubnjeve svira poznati rok novinar Ivan Ivačković, makedonska pevačica Aleksandra Pileva, zagrebački Psihomodo Pop, najpoznatiji srpski Irci Ortodox Celts, a veče će se završiti svetkovinom elektronskog zvuka nazvanom Nocturnal Groove Night i nastupima dueta Shapeshifters, holandskog house DJ-a Martijna Ten Veldena i DJ Pookija.

Subota će biti prilika da se vide koncerti AC DC tribute benda Bandx, Tonija Kitanovskog i Čerkezi orkestra, francuskog raga-pank-rok benda Joke, provokativne hrvatske grupe Let 3, Emira i njegovih Frozen Camels, kao i španskog sastava Los Ninos de los ojos rojos (Deca crvenih očiju).

Poslednjeg dna festival nastupaju beogradski bendovi Hellga i Magma, sarajevski Valentino, Vlatko Stefanovski, Kiki Lesendrić, kao i DJ Lapac i DJ Mouse.

TAGOVI: Beer fest
makonda-tracker