Pesma Budapest osvaja svet

0
Ni sam Džordž Ezra nije siguran kako je pesma za vrlo kratko vreme postala hit, ali njegova simpatična spoljašnost i glas ispunjen bluzom, koji zvuči zrelije od njegovih godina, sigurno imaju neke veze sa tim.
Džordž Ezra, foto: promo
Džordž Ezra, foto: promo

Uz Ezru ide etiketa onaj na koga treba obratiti pažnju u 2014, na šta je on rekao da se zadrži na muzičkoj sceni još dosta dugo.

- Stalno mi govore da je ovo moja godina. To je lepo, ali postoji jedan problem. Ja planiram da budem tu i 2015. i još dugo nakon – rekao je Ezra.

Prvi put je javnost čula za njega kada je nastupio na  BBC Vam predstavlja  bini u okviru čuvenog Glastonbury festivala. Debi EP Did You Hear The Rain objavio je u oktobru 2013, a drugi EP Cassy O, ovog marta.

Singl koji ga je proslavio širom sveta je Budapest, pesma koja  je prvo postala hit u zemljama Zapadne Evrope, dostigavši Top 10 u čak deset zemalja. Uspeh singla se proširio čak i do Australije, a i naš Gradski radio ju je uvrstio na svoj top 50.

Debi album Wanted On Voyage  izlazi tokom juna, na njemu su i neke pesme koje je Ezra napisao tokom svojih srednjoškolskih dana,a većina su inspirisane njegovim obilaskom Evrope prošlog leta.

Pesma Budapest govori o planiranom odlasku u ovaj grad, koji se na žalost nije desio. Ali zato je ostala pesma, koja je sada veliki hit!

Nadamo se da će se snovi i u buduće ostvarivati ovom simpatičnom Englezu, koji kao svoje muzičke uzore navodi Boba Dilana i Vudija Gutrija.

makonda-tracker