Goribor u pozorišnom klubu Zeleno zvono

0
Bend Goribor održaće koncert u nedelju, 8. juna u Atrijumu Pozorišnog kluba "Zeleno zvono". Koncert počinje u 22 časa. Prvih 50 karata su po ceni od 300 din, cena predprodajne karte je 400 din, a na dan koncerta karte će se prodavati po ceni od 600 d
Goribor, foto: Nemanja Đorđević
Goribor, foto: Nemanja Đorđević

Bend Goribor je nastao 1988. godine u Boru, pod imenom Projekat. Nakon četvorogodišnje pauze bend je ponovo oformljen 1996. godine pod nazivom Goribor.

Goribor je do sada izdao šest studijskih albuma. Prva pet, kao i lajv album su izdati u zagrebačkoj izdavačkoj kući Slušaj najglasnije, a poslednji album iz 2007. kao i singl Sjajne niti u takođe zagrebačkoj izdavačkoj kući Densing ber. Jedino izdanje benda izdato i u Srbiji jeste poslednji album, u izdavačkoj kući Automatik.

Njihova muzika je mešavina trip hopa i hipnotišućeg bluesa. Autor tekstova je pesnik i pevač Aleksandar Stojković ST čije pesme su nabijene snažnim emocijama i iskustvom života u Srbiji, u rudarskom gradu Boru. Kritičari muziku benda upoređuju s grupom Joy Division (Džoj divižn), a podsećaju i na domaće grupe Disciplina kičme i Ekatarina Velika.Članovi benda su:  Aleksandar Stojković (vokal, semplovi, gitara, bass), Željko Ljubić (gitara), Miroslav Uzarević (bass, gitara) i Darko Urošević  (bubnjevi).

Koncert počinje u 22 časa. Prvih 50 karata su po ceni od 300 din, cena predprodajne karte je 400 din, a na dan koncerta karte će se prodavati po ceni od 600 din.

makonda-tracker