Humanitarni koncert Dragane del Monako u Sava Centru

0
Pozivamo vas da se svojim prisustvom na velikom humanitarnom koncertu operske dive Dragane del Monako, koji će se održati u Sava Centru 6.juna 2014.godin,priključite akciji za pomoć stanovništu ugroženom u poplavama.
Dragana del Monako, foto: Nebojša Babic Orange
Dragana del Monako, foto: Nebojša Babic Orange

Svi uključeni u organizaciju i program koncerta odriču se honorara na ime pomoći postradalima od poplava u Srbiji a na isti, namenski račun Vlade Republike Srbije, biće upućen i sav novac od prodatih karata za ovaj koncert.

U celosti prenosimo pismo Dragane del Monako kao pozivnicu da pružite ruku pomoći i da se pridružite ovim svim humanim ljudima.

- Dragi prijatelji,

Odlučila sam da ne otkažem svoj koncert Guarda che luna u centru Savaveć da vas sve još energičnije pozovem da dođete te večeri, 6. juna u petakda zajedno i bar donekle - ublažimo teškoće žrtvama poplava u Srbiji. Planirani koncert sam vrlo brižljivo osmišljavala i pripremala, bio mi jeveoma važan jer je prvi tog tipa i u toj dvorani, za dve i po decenije mojeumetničke karijere. Od pre nekoliko dana, saradnicima i meni ovaj koncert postao je još važnijijer ćemo, zajedno sa publikom biti u prilici da učinimo i još nešto plemenitoza sunarodnike kojima je trenutno veoma teško. Moj predlog je odmah podržala uprava Grada Beograda kao i menadžmentcentra Sava, a sa velikim zadovoljstvom samnom na bini biće i sviranije najavljeni vrhunski umetnici: Renomirani tenor iz Italije Fabio Andreoti, mladi umetnik Mario Pavle del Monako, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički, Hor AKUD Lola i dirigent Vojkan Borisavljević. Repertoar koncerta obeležiće najlepše operske arije, kancone, romanse…

Sav prihod od koncerta, koji smo nazvali Guarda che luna biće upućen nanamenski račun Vlade Republike Srbije, specijano otvoren za humanitarne donacije žrtvama poplava u Srbiji. Život ide dalje a umetnost, naročito muzika, jesu jedan od vidova suptilnogisceljenja svakoga od nas.

Sa radošću vas očekujem u petak, 6. juna od 20 časova u Velikoj dvorani centra Sava, da zajedno budemo humani i da, uz nežne tonove muzike i svetla. Možda dosegnemo zvezde!

Srdačan pozdrav,vaša Dragana del Monaco

p.s. Volela bih da ovaj koncert ne bude usamljeni primer već da vam i ostali umetnicitakođe razvedre dane koji predstoje a da se, poput mene i čitavog mog tima i drugi učesnici i organizatori kulturnih događaja takođe odreknu honorara i prihoda uhumanitarne svrhe, za žrtve poplava u Srbiji - rekla je Dragana.

makonda-tracker