Humanitarni koncert: Prijateljske ruke preko vode

0
Danas, od 20 časova u centru lepih umetnosti Guarnerius otvara se prvi humanitarni koncert. Otvoriće ga violinista i osnivač ovog centra, maestro Jovan Kolundžija koji će nastupiti sa kamernim gudačkim ansamblom Taurunum.

Svaki koncert biće posvećen po jednom gradu kome će se prikupljena sredstva slati. Prvi je posvećen Svilanjcu, za koji će organizovati prikupljanje robe koja im je trenutno najpotrebnija – sredstva za higijenu i dezinfekciju, pelene i kućna hemija.

Svako će umesto kupovine ulaznice doneti neko od ovih sredstava i tako pomoći Svilanjcu.

Na prvom koncertu ciklusa koji će okupiti naše najbolje i najnagrađivanije mlade umetnike, maestro Kolundžija će nastupiti sa svojim izuzetnim mladim kolegama, 12-članim gudačkim kamernim ansamblom Taurunum, sastavljenim od učenika odseka za talente srednje muzičke škole Kosta Manojlović iz Zemuna i studenata FMU-a, ansamblom koji beleži velike uspehe u zemlji i inostranstvu. Jovan Kolundžija i Taurunum je 27. maja trebalo da nastupe upravo u Svilajncu.

Na programu koncerta u Guarneriusu, naći će se publici omiljene kompozicije Godišnja doba Antonija Vivaldija, kao i dela Pjacole, Sarasatea, Hačaturijana i ruskih autora Sviridova i Dunaevskog.

Sledeći koncert u ciklusu Prijateljske ruke preko vode, očekuje nas 30. maja kada će u Guarneriusu ugostiti jednog od najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, fagotistu Mihajla Radivojevića, koji će ujedno započeti i treću seriju koncerata FMU i Guarnerius nagrađuju, koja je do sada promovisala više od 30 najnagrađivanijih studenata ovog fakulteta.

 

makonda-tracker