Džim Džarmus i Hladno pivo

0
Pevač grupe Hladno pivo Mile Kekin kaže da su kratki crno-beli filmovi u kojima glume članovi benda, objavljeni na njihovom DVD-iju Knjiga postanka, rađeni po uzoru na njemu dragog režisera Džima Džarmuša
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

- Ideja je došla od reditelja Marka Dimića. To je naš čovek iz kvarta, otkačenjak lokalni, oduševljen filmom Džarmuša Coffee And Cigarettes. Pošto i ja volim Džarmuša, ideja mi je bila super. Samo je rekao: hajde da napravimo svoju verziju toga, Pivo i pljuge, stavio je sto i rasvetu i krenuli smo - kaže Mile.

U kratkim crno-belim filmićima nazvanim po pojedinim pesmama, igraju svi članovi Piva uključujući menadžera Tajsona, a sinopsise je napisao lično Mile.

- Rekao sam: dečki o ovome se radi, ti si to, a ti si to. Sve je snimano iz prve, u jednom kadru, bez reza, bez popravljanja. Moram priznati da sam jako ponosan na svoje momke. Imali su par antologijskih uloga. Možemo već sad reći da Hladno pivo može prešišati pola glumačke ekipe u regionu kad smo kod kratkih filmića - kaže Mile.

Koncertni DVD Knjiga postanka dobio je pohvale od kritike i publike u Hrvatskoj, a od maja se može kupiti u Srbiji, u izdanju Long Playa.

makonda-tracker