Saša Milošević Mare i sestre Gobović: Poslušajte modernu verziju pesme Ajde Jano

0
Sestre Gobović , Marija i Marina, snimile su spot za pesmu Ajde Jano koju je u potpuno drugačijem aranžmanu uradio Saša Milošević Mare.
Sestre Gobović, foto: Promo
Sestre Gobović, foto: Promo

Tradicionalna pesma sada zvuči potpuno drugačije i prilagodjena je modernom zvuku 21. veka sa ciljem da se stara izvorna muzika približi i mladjim generacijama.

Spot je uradio Petar Vujanić i snimljen je na atraktivnim lokacijama, takođe, sa idejom spajanja tradicije i modernog vremena, u kome živimo.

Pesme Žubor voda žuborila, Preleteše ptice lastavice, Svu noć mi bilbil prepeva, Oj ružice rumena, Zaigrale mamo devojčinja i još nekoliko naših starih pesama, Saša Milošević Mare  obojio je potpuno novim, drugačijim zvukom i notama. Album Zora prema rečima mnogih imena u svetu muzike predstavlja pravo osveženje i dobar osvrt i način očuvanja autentičnih vrednosti u muzici.

Sestre Gobović  muzikom se bave od ranog detinjstva. Sarađivale su sa velikim imenima srpske muzike a samo neka od njih su : Milutin Popović Zahar, Merima Njegomir, Usnija Redžepova, Dejan Petrović, Saša Milošević Mare…

Vokalne su solistkinje sinfonijskog vojnog orkestra Stanislav Binički.

Njihove interpretacije trajno su sačuvane u arhivu Radio Beograda, kada su sestre Gobović izabrane od strane Merime Njegomir, odgovornog urednika u Muzičkoj produkciji PGP RTS.

Dobitnice su značajnih priznanja u svetu muzike. Nastupale su na brojnim takmičenjima i manifestacijama u zemlji i svetu, a pesma kompozitora Milutina Popovića Zahara Sećanje na slavuja, koja je posvećena tragično nastradalom Tošetu Proeskom, proglašena je 2011. godine za jednu od 10 najslušanijih u Makedoniji.

makonda-tracker