33. album Vlatka Stefanovskog: Seir

0
U utorak u Art kafeu Sava Centra, Vlatko Stefanovski je predstavio svoj novi album Seir i najavio druženje sa fanovima.
Vlatko Stefanovski, Foto: Storry arhiva
Vlatko Stefanovski, Foto: Storry arhiva

Od poslednjeg Vlatkovog kantautorskog albuma Kula od karti prošlo je 11 godina, zbog čega Seir ima posebno značenje u njegovoj karijeri.

Na albumu se nalazi 10 pesama, 3 na engleskom, dok su ostale na makedonskom, što kako Vlatko kaže ne bi trebalo da bude problem za slušanje, da postoje jezičke barijere. 

- Seir je verovatno turcizam koji označava stanje duha i tela. Kada recimo sedite isred nekog marketa na gajbicama i posmatrate svet iz svog ugla...nekada raspolozenije, nekada mrzovoljnije, ali svakako bez žurbe i loše namere. Jer mi na Balkanu volimo više da gledamo tuđa a ne svoja posla – rekao je Vlatko.

Na ovo 33 albumu Vlatka Stefanovskog pojavljuju se brojni gosti, a za tekst, muziku i aranžman svake od pesama pobrinuo se lično Stefanovski.

U sredu, 14. maja u 12 sati Vlatko Stefanovski će biti gost prodavnice Jugoton (Nušićeva 27), gde će se družiti sa fanovima. 

Album je najavljen prvim singlom Superheroi u kojem gostuje i Rade Šerbedžija, a danas je objavljen i drugi singl Deca na sonceto. Reč je o pesmi za istoimeni makedonski film redatelja Antonia Mitričeskog u kome glume Emir Hadžihafizbegović i Ivana Pavlaković, a jednu od uloga ima i Vlatko Stefanovski. 


makonda-tracker