Dog Eat Dog, Iskaz i Last hope sutra u DOB-u

0
Poznati američki krosover bend Dg Eat Dog, u sklopu svoje evropske turneje danas će održati koncert u domu omladine Beograda.

Osnovani još 1990. godine, tokom poslednje dekade menjali su svoj zvuk tako što su u izvorni hardkor inkorporirali elemente hip hopa, fanka i ska muzike. 

Članovi benda su Dave Neabore (bas, prateći vokal), John Connor (vokal) i Brandon Finley (bubnjevi). Kao njihovi gosti, pored grupe Last Hope iz Bugarske, na koncertu će nastupiti i popularni domaći sastav Iskaz, koji je nedavno objavio četvrti studijski album Tanatos.

Kroz socijalno i psihološki angažovane tekstove, Iskaz deli svoje mišljenje i stavove i daje pečat vremenu u kom postoji i stvara. Muzika koja je u simbiozi sa tekstovima je pre svega energična i konkretna, ali pozitivna i sa puno emocija. To je svojevrsna fuzija žanrova kao što su hip-hop, fank, metal, hard kor, dabstep, raga.

Zoran Stefanov, iz grupe Iskaz navodi da je baš Dog Eat Dog bend koji je izvršio veliki uticaj na muzički izraz koji danas gaje.

- Dog Eat Dog je prvi bend koji sam ja samoinicijativno imao potrebu da slušam. Oni su zapravo moja prva predstava o krosover žanru i kombinaciji gitarske sa rep i rege muzikom. Definitivno najveći krivci za naš današnji izraz i žanrovsku raznovrsnost dobrog dela benda. Deliti binu sa njima je ostvarenje sna i kruna našeg dosadašnjeg rada – rekao je Zoran.

Gostovanje na koncertu benda Dog Eat Dog danas u Domu omladine Beograda, biće prilika da uživo da bend Iskaz publici predstavi pesme sa novog albuma, ali i podseti na nekoliko pesama koje su obeležili njihovu dosadašnju karijeru.

makonda-tracker