Pogledajte novi spot grupe Kasabian za singl Eez-Eh

0
Bend Kasabian premijerno je predstavio spot za novi singl Eez-Eh, kojim najavljuje novi album - 48:13.
Kasabian, foto: Screenshot
Kasabian, foto: Screenshot

Vođeni neprestanom željom ka daljem usavršavanju i eksperimentisanju u muzici, čiju evuluciju i napredak prate njihova prethodna četiri albuma (Kasabian, Empire, West Ryder Pauper Lunatic Asylum, Velociraptor!), Kasabian će obeležiti desetogodišnjicu karijere, petim studijski albumom, 48:13, najavljenim za jun mesec.

O komponovanju pesama kao i o tome kako se upustio u samostalnu produkciju novog albuma, harizmatični gitarista i pevač benda, Serđo Pizorno objašnjava:

- Osetio sam da smo sada dovoljno sigurni u nas kao bend da možemo biti mnogo direktniji i iskreniji sa ovom pločom. Umesto da  dodajem, krenuo sam da ljuštim muziku,sloj po sloj - kaže Serđo.

Eksplozivni frontmen grupe, Tom Mejgan je možda još jasniji kada govori o novom albumu:

- Manje je više, znaš? Album je neposredan. To je to. Samo ga poslušaj. Imali smo dovoljno samopouzdanja da se razodenemo, a Serg nas ogolio do koske. To je neverovatno - navodi on.

Pizorno je uvek navodio svoje tri glavne muzičke reference: elektroniku, hip hop i gitarski zvuk kasnih ’60; Dosada se nije pojavila ploča koja je bliskije spojila ova tri pravca i venčala ih u jedinstvenu viziju. Ovo je progresivna muzika sa korenima.

Prvi singl, Eez-eh pokazuje samo jedan kraj ovog spektra mogućnosti  prikazan kroz prizmu Pizzornove produkcije. Neumorna pesma (non stop repeat), nesumljivo će zapaliti prednje redove na svakom  festival ovoga leta, a pogotovo 29. juna kada će Kasabian predvoditi izvođače na prestižnom Glastonbury festivalu.

Spot za Eez-eh režirao je priznati umetnik i dizajner  Aitor Troup, koji je preuzeo ulogu kreativnog direktora čitavog albuma, odnosno  zadužen je  za vizuelni identitet čitave kampanje. Njegov visoko konceptualni pristup oslikava neposrednu prirodu muzike  kroz konstantno i subverzivno korišćenje jarko roze boje i fokusiranje na trajanju pesama.

Kasabian čine: kompozotor i tekstopisac, pevač i producent, Serđo Pizorno, glavni pevač Tom Mejgan, basista Kris Edvards, bubnjar Ian Metjuz i novi gitarista koji će im se pridružuti na koncertima, Tim Karter.

 

makonda-tracker