Indiskretno ogledalo Jovana Maljokovića

0
U izdanju PGP RTS-a izašao je novi, deveti po redu album Jovana Maljokovića i njegovog Balkan Salsa Benda. Naslov albuma je Indiskretno ogledalo, a na njemu se nalazi 13 ljubavnih pesama
foto: promo
foto: promo

Album je muzički nastavak prethodnog Maljokovićevog albuma Zauvek – takođe u duhu ljubavi i romantike. Autorski tandem – Jovan i Nevenka Maljoković uradili su većinu pesama. Za pesmu Ljubav snimljen je spot, koji se već uveliko emituje.

Na novom CD-u Jovana Maljokovića, pored specijalnih gostiju, sviraju stalni članovi Balkan Salsa Bend-a: Ivan Ilić, Goran Potić, Slaviša Pavlović Stenli, Miodrag Đino Maljoković i Nemanja Banović. Pevaju četiri dame: Anđelka Simić, Jelena Theunisz, Sandra Denda i Ivana Kotov. Premijerno u ulozi pevača pojavljuje se Ivan Ilić.
Album predstavlja novo poimanje savremene pop muzike – džezirani pop. Istu važnost imaju i vokalne i instrumentalne deonice, što do sada nije bio slučaj u našoj pop muzici. Na fini i uzbudljiv način prepliću se fank, džez latino i r’n’b. O svom novom albumu Maljoković kaže:

- Muzička nit koja spaja sve kompozicije na ovom albumu je jak osećaj svinga (gruva) jer, kako su rekli stari džez majstori: ako nema svinga, onda muzika nema smisla! Sve je uzalud, pa makar bilo savršeno tačno odsvirano. Ljubav je najlepše osećanje i najlepša reč. Ljubav je ono prvo i najvažnije što svako od nas ugleda u svom indiskretnom ogledalu.

Veoma zanimljiv dizajn omota uradila je poznata beogradska umetnica Tatjana Kuburović i tako doprinela skladu vizuelnog i muzike.

makonda-tracker