Exit u dvanaest veličanstvenih

0
Čuvena američka televizijska kompanija CNN uvrstila je Exit među 12 najboljih festivala na svetu u 2009. godini. CNN je u svom godišnjem vodiču najboljih festivala sa šest kontinenata uvrstio Exit među ukupno četiri iz Evrope
foto: promo
foto: promo

Na listi festivala iz Evrope pored Exita našli su se još danski Roskilde, kao i engleski festivali Glastonbury, čija tradicija seže preko tri decenije, i sve popularniji Bestival na ostrvu Vajt. Od severnoameričkih festivala na prestižnu listu su ušli Bonnaroo, kojeg je prošle godine magazin Rolling Stone proglasio za najboljeg na svetu, te izrazito popularna Lollapalooza koja okuplja preko 200.000 posetilaca u čikaškom Grant Parku. Južnu Ameriku u izboru najboljih na svetu predstavlja Rock Al Parque koji se održava u glavnom gradu Kolumbije.

Exit i ove godine, uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, beleži rekordno interesovanje van granica Srbije i do sredine juna prodato je više od 15.000 ulaznica samo u zemljama Zapadne Evrope. Ulaznice za deseti Exit trenutno su najprodavanije u Velikoj Britaniji za neki festival van granica te zemlje.

Ovogodišnji Exit festival na kojem će nastupiti Lily Allen, Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Patti Smith, Kraftwerk, Moby, Prodigy, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Etienne de Crecy, Sasha i brojni izvođači na više od 20 festivalskih bina, održaće se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

makonda-tracker