Hju Lori i The Copper Bottom Band u Sava Centru

0
Britanski glumac i muzičar Hugh Laurie, poznatiji kao džangrizavi i cinični glavni junak TV serije Dr. House, ovog leta će nastupiti u Beogradu. U sklopu svetske turneje na kojoj promoviše prošlogodišnji album Didn’t It Rain, publici u Sava centru će se pred
Hju Lori, foto: promo
Hju Lori, foto: promo

Osim po liku Dr. Housea, Lori je poznat po ulogama u serijama Crna GujaJeeves & Wooster. Još u detinjstvu je sam naučio da svira klavir, a kasnije je ovladao i drugim instrumentima. Debi albumom Let Them Talk, objavljenim 2011. godine je osvojio najviša mesta blues lista, a kritičare i javnost oduševio svojom verzijom Nju Orleans bluesa. Maja 2013. godine Laurie je objavio drugi album Didn't It Rain na kome je mardi gras zvuk zamenio južnjačkim bluesom i tangom.  Na ploči su obrade pionira bluesa kao što su W. C. Handy (St Louis. Blues), Jelly Roll Morton (I Hate A Man Like You) ali i pop i rock muzičara kao što su Dr. John (Wild Honey) i Alan Price iz grupe Animals (Changes).

- Odlučio sam da krenem dalje i dublje u šumu američke muzike koja me je oduševljavala još kao dete. Što idem dalje, sve sam više očaran. Začarali su me i muzika i ljudi sa kojima sam imao čast da radim na novom albumu -  rekao je Laurie.

Producent albuma ponovo je bio Joe Henry, višestruki dobitnik Grammy nagrade, a snimali su januara 2013. godine u Ocean Way studiju u Los Anđelesu. Lorijevi prateći The Copper Bottom Band čine odlični muzičari: Džej Belerose, Kevin Brait, Vinsent Henri, Greg Leisz, Robi Maršal, David Pitč, Patrik Varen, Elizabet Lea i Leri Goldings, a pridružili su se kantautorka iz Gvatemale, Gabi Moreno i soul pevač Džin Meklejn. Na albumu Didn't It Rain cenjeni blues muzičar Taj Mahal je otpevao Vicksburg Blues, obradu Little Brother Montgomeryja.

Prošlog leta Hugh Laurie je oduševio okupljene na ljubljanskim Križankama, a sada svi koji su slušali pohvale o njegovim koncertima imaju priliku da ga vide u Beogradu. Veliko interesovanje publike je potvrda da je Laurie svestrani umetnik koji na koncertima koristi elemente drame ali i stand-up komedije.

Ulaznice po povoljnijim cenama od 1900 do 3700 dinara koje će važiti do 1. maja mogu da se nabave u Dallas Music Shopu, Sremska 2 i na blagajni Sava centra. Cena VIP ulaznica je 6900 dinara.

makonda-tracker