Mladen Vojičić Tifa: Ne odričem se hipoteke Bijelog dugmeta

0
Ovog petka, od 7 do 10, u emisiji IMLEK Jutro uz Žarka Stepanova na Naxi radiju prvu jutarnju kafu pićete sa jednim od najprepoznatljivijih vokala sa ovih prostora, Mladenom Vojičićem Tifom.
Mladen Vojičić Tifa, foto: promo
Mladen Vojičić Tifa, foto: promo

Kako sam kaže u životu mu je pošlo za rukom da peva u tri žestoka benda: Vatrenom poljupcu, Divljim jagodama ali ga i danas najviše povezuju sa kultnim Bijelim dugmetom.

- Nije sporno da me je boravak u grupi Bijelo dugme izbacio u orbituI i to za mene jeste bilo zadovoljstvo, čast i privilegija. Tu je sve funkcionisalo kao švajcarski sat, lepo je bilo biti njihov član, bilo je zadovoljstvo raditi i sa Bregom i sa ostalima i ja ću ostati upamćen po tom periodu mog rada. Međutim, da se razumemo, Bijelo dugme uopšte nije bilo moja grupa, ja sam slušao Indexe, Atomsko sklonište... i prvi put kada Bregović nije radio autorizaciju intervjua, ja sam to i rekao novinarima. Kada god sam imao priliku isticao sam da sam u životu imao samo dva mentora: Davorina Popovića i Serđa Blažića. Moram da priznam da je Goran tu bio malo ljut, jer to marketinški nije bio baš najbolji potez. Ali ja sam puno lepih stvari doživeo u Dugmetu a ja volim da se sećam lepih stvari. Bez obzira na sve, ja uvek ističem da sam čovek bez dlake na jeziku: sve je to divno, krasno i budi davno zaboravljene emocije- ali pre svega je posao bio u pitanju: koliko para toliko muzike. Ja sam u svojoj priči već odavno, imam svoj put ali ne odričem se hipoteke Bijelog dugmeta - priča Tifa.  

O tome kakvu publiku najviše voli, o tome koje su mu najveće mane i vrline ali i šta nam to sprema za kraj godine, Tifa će otkriti ovog petka, u emisiji Jutru uz Žarka Stepanova na Naxi radiju. 

makonda-tracker