Rundek sa Kargom na Beer festu

0
Darko Rundek održaće jednu od retkih ovogodišnjih svirki sa punim sastavom Cargo orkestra 13. avgusta na festivalu muzike i piva Beer fest na beogradskom Ušću
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Darko Rundek se odlučio da ovog leta uglavnom nastupa sa skraćenim izdanjem Cargo orkestra - Cargo triom, koji uz njega čine violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić.

U tom sastavu idu u Rusiju, gde ih očekuju nastupi 25. juna u Dom klubu u Moskvi, 27. juna na jednodnevnom festivalu Sotvorenie mira - The Creation of Peace u Kazanu, glavnom gradu republike Tatarstan i 28. juna moskovski Snob Party. Potom Cargo trio svira u italijanskom gradu Udine 24. jula na festivalu proze, muzike, plesa, pesništva, vizuelnih umetnosti i marioneta, a potom 26. jula na letnjem festivalu muzike i teatra Trento Estate.
Cargo orkestar će se okupiti u punom sastavu devetog jula za nastup na Ljetnoj pozornici u Rovinju.

Rundek i Cargo su prethodno u Srbiji u decembru održali sjajan koncert u krcatom beogradskom Sava centru, promovišući uz ulaznice deljen CD Live In Dom omladine, a zatim je bend početkom maja svirao na festival Trenchtown kod Subotice.

Darko je nedavno za predstavu Brod za lutke dobio Sterijinu nagradu za originalnu muziku na pozorišnom festivalu Sterijino pozorje u Novom Sadu, gde je i nastupio kao glumac i koreditelj sa Radetom Šerbedžijom u predstavi Balade Petrice Kerempuha.

makonda-tracker