Sziget festival objavio nove izvođače

0
Nova imena su dodata već šarenom line up-u Sziget festivala. Kao što je i ranije bio slučaj, svi žanrovi će biti pokriveni i ove godine, tako da će Deadmau5, Axwell, Bombay Bicycle Club, Kooks, Crystal Fighters, Anti - Flag biti veliki dodaci prethodno objavlj
Sziget, foto: promo
Sziget, foto: promo

Sziget je poznat po svom šarenolikom muzičkom svetu, a 2014. će biti posvećena toj tradiciji otvorenog uma.

Ove godine Nulti dan, 12. avgusta je vrlo poseban jer će pored Queens of the Stone Age će otvaranju festivala nastupiti Deadmau5. Kanadska superzvezda, revolucionarni elektronski umetnik  postao je simbol najvećih festivala. On je jedan od predstavnika muzike koja je promenila pop kulturu. Takođe, nultogdana nastupa, Anti – Flag, provokativni punk rock bend iz Pittsburgha, poznati po svom brzom tempu i oštrim tekstovima. Njihova muzika i poruka je poziv na akciju za sve ljude da se fokusiraju na stvaranje boljeg mesta za sve.

Regularnim danima Ostrvljani mogu da vide sledeće izvođače:

Globalna ikona dance muzike, pet puta nominovan za Grammy nagrade Axwell prošao je put od švedskog podzemlja do idola moderne house muzike. Od njega se očekuje energični nastup na Szigetu ove godine. Osim toga, Kooks će predstaviti svoj karakteristični i moderan britanski post- punk zvuk, podsećajući nas malo na 60-te godine. Bend Luke Pritcharda dolazi iz Brightona na Sziget sa novim albumom, tako da će stari fanovi imati nova iznenađenja.



Bombay Bicycle Club će predstaviti svoju gitarsku muziku na Szigetu. Njihov najnoviji album je inovativan, lepa zbirka pesama koja će izdržati test vremena benda koji se nalazi na vrhuncu inspiracije.


Muzika Crystal Fighters spaja tradicionalne baskijske - akustične muzičke elemente sa veselim basom i euforičnim elektronskim zvukovima. Sa muzičkom karijerom koja traje više od dve decenije Kiril Džajkovski je bez sumnje jedan od najuglednijih elektronskih umetnika sa Balkana . On važi za pionira koji je uveo balkanske zvukove u moderne dance produkcije. Na Szigetu ćemo ga videti u postavi Djaikovski ft TK Wonder & MC Wasp .

Ukusna, stilska i uglavnom umerenog tempa sa dosta melanholije, ali pozitivna muzika je ono što Girls in Hawaii sviraju. Oni stvaraju jedinstvenu magičnu atmosferu sa svojim indie pop zvukom, a dolaze na Sziget iz Belgije sa svojim ​​najnovijim albumom Everest. Mount Kimbie ima važnu ulogu u stvaranju novog zvuka za elektronsku muziku. Njihov uticaj proteže se daleko izvan tog žanra, a nakon potpisivanja za kultni label Warp očekuje se da naprave svetski uspeh.

Wild Beasts sviraju sofisticiranu i elegantnu gitarsku muziku u kojoj se prožima folk rock zvuk. Novi album Present Tense predstavljen je u februaru, a publika će moći da ga čuje na Sziget festivalu uz karakterističan glas pevača Hayden Thorpe.

makonda-tracker