Dubioza kolektiv pokupili prvu nagradu animiranim spotom (VIDEO)

Juče su u Beogradu i Zagrebu održane druge po redu godišnje dodele MTV Video Play nagrade.
1
1 / 14

MTV je odao počast izvođačima čiji su spotovi najviše puta bili emitovani na regionalnom MTV kanalu, a animirani spot Dubioze kolektiv za pesmu Kažu bio je emitovan više od 1000 puta na najpoznatijoj muzičkoj televiziji i osvojio je Diamond priznanje.

Grijeh Natali Dizdar, Gibonnijev Hey Crow i Igranka sastava Who See osvojili su Double platinum nagradu, svaki sa više od 800 emitovanja.


Osam spotova je dostiglo Platinum tiraž od preko 400 emitovanja. Među njima su S.A.R.S. Mir u svetu, Vlada Divljan i Ljetno kino big band Samo jednu ljubav imam, Elemental Po mojoj meri i Neustrašivi, Bajaga i Instruktori Daljina, dim i prašina, Frenkie Dinamit, SevdahBABY Tako mi se sviđaš  i Van Gogh Nešto vuče me dole.

Čak 42 spota je nagrađeno Gold statusom za preko 200 emitovanja.

53 videospota regionalnih izvođača u 2013. godini dostiglo je u zbiru preko 15.000 emitovanja na kanalima MTV Adria u regionu.

Beogradska dodela održana je u Mikser House-u uz prisustvo mnogobrojnih muzičara, predstavnika medija i muzičke industrije. Na dodeli su nastupali Lollobrigida i SevdahBABY, a svoju nagradu su preuzeli članovi bendova Dubioza kolektiv.

Pobednički spot pogledajte ovde:

makonda-tracker