EXIT počinje mesec dana ranije

0
Rock@Exit, jednodnevni R’n’R festival sa Queens of the Stone Age kao hedlajnerima, biće održan 11. juna na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na glavnoj bini EXITa!

Na ovaj način EXIT festival će dobiti svoj peti dan! Na festivalu Rock@Exit pored Queens of the stone age nastupiće i Partibrejkers, Eyesburn, Ritam nereda i Repetitor.

Najverniji fanovi EXIT festivala imali su priliku da u anketi rezervisanoj samo za njih glasaju za grad gde će ovaj festival biti održan i lokacija Exit festivala odnela je pobedu, a među predlozima su, između ostalih, bili i London, Njujork, Berlin, Sidnej i Sevastopolj.

Hedlajneri Rock@Exit festivala biće ni manje ni više nego jedan od najvažnijih rock sastava današnjice, Queens of the stone age, koje predvodi muzičar, multiinstrumentalista, muzički producent i dirty rock guru, Josh Homme, jedan od osnivača kultnog sastava Kyuss i član bendova Eagles Of Death Metal i Them Crooked Vultures. 

Bend će predstaviti svoj poslednji album …Like Clockwork izdat u junu 2013. Ovo je šesti po redu studijski album benda, koji su publika, ali i kritika sjajno prihvatile, što najbolje dokazuje prvo mesto na Billboard 200listi najboljih albuma u SAD, ali i nominacije za dve Grammy nagrade, između ostalog i za najbolji rock album 2013. godine! 

Prodaja ulaznica za festival Rock@Exit počinje 4. aprila u podne. Vrlo ograničen broj promotivnih ulaznica po ceni od 999 dinara biće dostupan putem sajta gigstix.com. 

Sledeća cena ulaznice za festival iznosiće 1.499 dinara, dok će na dan festivala cena iznositi 2.499 dinara. Ulaznice po redovnoj ceni biće dostupne kako online, tako i na prodajnim mestima Gigs Tix i u Corner Shopovima širom Srbije.

Ulaz na Rock@Exit festival biće besplatan za sve kupce kompleta karata za EXIT, uz uslov da se prethodno registruju.

Oni koji su do 4. aprila kupili kartu za EXIT ili EXIT AVANTURU (EXIT+SEA DANCE), mogu da se registruju za ROCK@EXIT festival putem sajta gigstix.com, od 7. aprila u podne do 20. aprila.

Pozivnice će biti personalizovane na ime kupca, čiji identitet će biti utvrđivan na ulazima ROCK@EXIT festivala.

Sve informacije o prodajnim mestima mogu se naći na linku http://www.gigstix.com/qotsa, dok su informacije o Rock@EXIT festivalu dostupne na linku https://www.facebook.com/QOTSAinSerbia.

Na ROCK@EXIT festivalu nastupiće i bend koji simbolizuje srpski rock, Partibrejkers. Legendarni sastav trenutno radi na novom albumu Sirotinjsko cartsvo, koji je najavljen pesmom i spotom Sitna lova pre svega mesec ipo dana. 

- Drago mi je da se ovakve stvari dešavaju i organizuju, u ova teška vremena važno je boriti se protiv loših misli, a muzika je pravi način za to. Uvek je dobro da se ljudi okupljaju oko pozitivnih stvari i prenose pozitivnu energiju - izjavio je Zoran Kostić Cane iz Partibrejkersa, povodom održavanja ovog festivala

Jedan od najuticajnijih hardkor/rege sastava u regionu, Eyesburn će, pored svojih najvećih hitova, na festivalu svirati i pesme sa svog novog albuma Reality Check, izdatog 2013. godine, koji je predstavljen singlovima koji su već postali hitovi, Frontline i Time.

- Veoma nas je obradovao poziv Exita da budemo predgrupa jednom tako značajnom i velikom bendu. Svi u bendu ih pratimo od samog početka i super je što su izrasli u jedan od najvećih rok bendova današnjice. Lokacija festivala je idealna što se nas tiče. Poznat nam je taj super osećaj i uzbuđenje kad treba da se izađe na takvu binu. Po izboru publike se vidi da ta lokacija svima prija - izjavio je Zoran Đurovski iz Eyesburn-a.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi 11. juna slušaćemo i Ritam nereda, bend čvrstog zvuka, poznat po energičnim, žestokim i beskompromisnim koncertima. Na ROCK@EXIT festivalu nastupiće i Repetitor, jedan od najzanimljivijih novih bendova koji su brzo osvojili publiku svojom žestokom svirkom i nezadrživom energijom.

Iza sebe imaju dva vrlo uspešna albuma, a poslednji singl U pravom trenutku istinski je pokazatelj njihovog nesumnjivog talenta.

Petnaesto izdanje najboljeg evropskog festivala je u znaku velike osmodnevne Exit Avanture koja nas vodi na ROCK@EXIT festival 11. juna 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, na EXIT festival, koji se na istom mestu održava od 10. do 13. jula, kao i na SEA DANCE festival od 15. do 17. jula na plaži Jaz, jednoj od najlepših plaža Jadrana.

makonda-tracker