Jelena Gavrilović u spotu Milan Petrović Quartet-a

0
Singl Jovano Jovanke predstavlja interpretaciju poznate makedonske tradicionalne pesme obradjene u jazz aranžmanu Milana Petrovića i njegovog kvarteta, a u spotu se pojavljuje i glumica Jelena Gavrilović.
Milan Petrović Quartet, promo foto
Milan Petrović Quartet, promo foto

Novi singl MPQ za tradicionalnu numeru Jovano Jovanke predstavlja realizaciju i obradu ovog hita na nestandardan način, kako ističe sam Milan Petrović, dodajući da je ideja o nastanku ove numere potekla van članova kvarteta.

- Vlasnik Jazz Bašte, gde redovno sviramo, je predložio da obradimo Jovano Jovanke. Meni se ta ideja svidela dok neki od članova nisu bili oduševljeni. Kako to obično biva u ranim jutarnjim časovima sedoh za instrument, jer mi se javio novi aranžman. Uradio sam početak i srednji deo pokusavajući da pobegnem iz standardnog takta vezanog za tradicional. Reakcija publike nam je ukazala da smo uradili pravu stvar - objašnjava Milan Petrović, najavljujući svoj novi spot.

Režiju novog spota potpisuje Andrea Vajda, produkciju Know How Production i Praksinoskop, dok je direktor fotografije Predrag Radosavljević. U spotu su glumili Jelena Gavrilovic i članovi Milan Petrović kvarteta.

Aktuelni album Favorites objavljen je u septembru 2013. godine.

Promocija  spota sa živim nastupom biće održana u klubu Babylon (Novi Sad), četvrtak 3. aprila.

makonda-tracker