Goblini najavili koncert u Novom Sadu

0
Pank-rok bend Goblini održaće 5. maja koncert u Quarteru u Novom Sadu, čime nastavljaju promotivnu turneju povodom CD albuma Roba s greškom, koja je nedavno trijumfalno započeta u ispunjenoj beogradskoj Hali sportova.
Goblini, foto: Marko Ristić
Goblini, foto: Marko Ristić

Goblini uvek imaju poseban motiv da sviraju pred novosadskom publikom, jer Novi Sad u karijeri Goblina ima izuzetno važnu ulogu kao grad u kome je bend prvi put svirao van matičnog Šapca i pre punih 20 godina ovde je snimio prvi album.

- Sarađivali smo i sprijateljili se sa brojnim novosadskim muzičarima, od kojih su neki poput Bobana iz Ritma Nereda, Bišketa iz Pero Defformero ili Gorana iz Grate-a učestvovali u snimanju Robe s greškom. I taj album je snimljen u Novom Sadu, kod našeg producenta Pika - ističe Golubović.



- Činjenica da nam je novosadska publika uvek bila vrlo odana i da su mnogi Novosađani bili na velikom koncertu Goblina u Hali sportova uverava nas da se sprema jedan veoma eksplozivan pank rok hepening u Novom Sadu -  poručuje frontmen Branko Golubović-Golub.

Pretprodaja ulaznica počinje sutra po ceni od 600 dinara i traje do 10. aprila, preko mreža Eventim i Gigstix.

Goblini

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu. Bend su osnovali gitarista Alen Jovanović, basista Vladislav Kokotović i pevač Branko Golubović. U karijeri su objavili četiri studijska albuma: Goblini (1993), Istinite priče 1.deo (1994), U Magnovenju (1996) i Re-Contra (1999), dva koncertna izdanja Live in KST (1995) i Turneja u magnovenju (1998), kao i kompilacijsko izdanje Najbolje priče iz 2004. godine. U karijeri su odsvirali više od 350 koncerata i tokom devedesetih bili jedan od najvažnijih rok bendova u regionu. Poslednji koncert Goblini su odsvirali 7.juna 2001. u Zagrebu.

Posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su Branko Golubović (vokal), Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi).  Bend je tog leta objavio CD singl Crno na belo sa pesmama Luna/Kao da… (u zajedničkoj produkciji SKC-a Novi Sad i Šabačkog letnjeg festivala). Izlazak singla pratio je spot za pesmu “Luna”, kao i dokumentarni film o bendu u produkciji RTV. Naredne godine pojavio se i online singl U odbrani zla, u produkciji Nocturne magazina.

Tokom 2012. godine bend napušta gitarista Saša Šetka, a njegovu poziciju zauzima Leonid Pilipović, koji je sa Goblinima svirao u vreme albuma U magnovenju. U novoj postavi Goblini su pripremili album Roba s greškom, koji izlazi 2013. godine za Long Play.

Poslušajte pesmu Deca iz komšiluka, sa njihovog poslednjeg albuma, Roba sa greškom:

makonda-tracker