Nova sezona Beogradske filharmonije - Optimizam kao dijagnoza

0
Precizno podešeni mehanizam Beogradske filharmonije pred sezonu 2014/15 navijen je da ubrzano radi. Pod sloganom Optimizam kao dijagnoza Filharmonija objavljuje novu sezonu mesec dana ranije nego do sada. Pored toga što je optimizam konstantno stanje duha ove
Beogradska filharmonija, foto: Promo
Beogradska filharmonija, foto: Promo

Koncertna sezona 2014/15 počinje 19. septembra 2014. a završava se dan pre 92. rođendana Filharmonije, 12. juna 2015. godine. Klasični, omiljeni ciklus publike Beogradske filharmonije, već četvrtu sezonu za redom dokazuje da je klasika uvek u modi! Ciklus Bizarrte i dalje nastavlja da iznenađuje nesvakidašnjim delima i neobičnim talentima. U novom ciklusu Iz šefove kuhinje šef-dirigent, Muhai Tang, predstavlja favorite iz svojeklasične kuhinje. Note inspirisane literaturom slušaćemo kroz ciklus Bez teksta, a ciklusom Rat i mir Filharmonija se pridružuje globalnom obeleževanju 100 godina od Prvog svetskog rata.

U oktobru 2014. godine, talase svog optimizma Beogradska filharmonija širi i preko Atlantika. Prvi put u svojoj istoriji odlazi na američku turneju! Ovaj poduhvat će predvoditi šef-dirigent Muhai Tang, a gostovanja u Čikagu, Klivlendu, Vašingtonu krunisaće koncert u Karnegi holu u Njujorku, 9. oktobra!

Kao što će BGF svirati u USA u dvoranama gde su nastupala najpoznatija imena svetske scene, tako će neka od njih nastupati sa Filharmonijom u toku redovne koncertne sezone... Vadim Rjepin, Emanuel Paji, Zoltan Kočiš, Midori, Nelson Freire i Eliso Virsaladze samo su neka od imena koja će obradovati publiku izprograma 2014/15.

Prodaja kompleta ulaznica počinje 3. marta, a prve dve nedelje rezervisane su zadosadašnje pretplatnike. Za najverniju publiku, Filharmonija je pripremila poseban ugođaj – harfistkinja Beogradske filharmonije je na svom čarobnom instrumentu podarila melodije koje su opuštale pretlplatnike i olakšale čekanje u redu pred biletarnicom. Prodaja kompleta za nove pretplatnike – kako na Biletarnici tako i onlajn - počeće 17. marta. 

Prodaja ulaznica za cikluse od 5 koncerata počinje već u aprilu. Slobodna prodaja preostalih kompleta ulaznica, ciklusa kao i ulaznica za pojedinačne koncerte počinje u maju.

makonda-tracker