Rundek svira u Tatarstanu

0
Darko Rundek će sa Cargo triom nastupiti 27. juna na jednodnevnom festivalu Sotvorenie mira - The Creation of Peace koji se drugu godinu za redom održava u Kazanu, glavnom gradu ruske pokrajine Tatarstana
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Festival je osnovao poznati ruski muzičar Andrej Makarevič, vođa njihove kultne grupe Mašina vremeni, sa ciljem da na istom mestu okupi umetnike različitih kultura, vera i muzičkih uticaja, kako bi poslali poruku mira i tolerancije.

Sa prostora bivše Jugoslavije pored Darka Rundeka, učestvuju i Boris Kovač i bend Campanella i Kultur Shock, nacionalno meštovita banda Balkan pankera pevača Srđana Jevđevića. Uz njih ove godine na festivalu u Kazanu sviraju Mano Chao, Fun-Da-Mental, The Rifles i brojni ruski izvođači.

Darko u Kazanu nastupa sa skraćenim izdanjem Cargo orkestra - Cargo trijom, koji uz njega čine violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić. Pored Kazana, Cargo trio očekuju i nastupi u Moskvi 25. juna u Dom klubu u Moskvi i 28. juna na Snob Partyju.

Potom Cargo trio svira u italijanskom gradu Udine 24. jula na festivalu proze, muzike, plesa, pesništva, vizuelnih umetnosti i marioneta, a potom 26. jula na letnjem festivalu muzike i teatra Trento Estate.

Cargo orkestar će se okupiti u punom sastavu devetog jula za nastup na Ljetnoj pozornici u Rovinju.

makonda-tracker