Umetnost improvizacije Gabrijele Montero u Kolarcu

0
Ponedeljak, 3. marta u velikoj dvorani Kolarca, Gabrijela Montero će odžati svoj koncert na klaviru kakav do sada niste videli.

Interpretacija Gabrijele Montero poseduje sve – praskavi ritmički brio, suptilna dinamička nijansiranja, čeličnu snagu klimaksa sa jedne strane, i nadahnutu liriku misaonih odseka sa druge strane. Njeno najmoćnije oružje je Izražajnost bez patetike.

Program koncerta sadrži K. Šuman Soneta ge mol, R. Šuman Fantazija za klavir Ce lom, op. 17, kao i deo koji je autentičan za njene koncerte, a to su improvizacije na zadate teme iz publike.

Vizionarske interpretacije i jedinstvena obdarenost za improvizaciju obezbedila je Gabrijeli Montero odane sledbenike širom sveta. 

- Ja se povezujem sa mojom publikom na sasvim jedinstveni način, a to isto čini i moja publika. Pošto je improvizacija ogroman deo onoga što sam ja, to je najprirodniji i najspontaniji način da se izrazim – izjavila je Gabriela, koja često poziva publiku da joj sugeriše melodiju za njenu improvizaciju, što je skoro obavezan deo njenog nastupa bilo da svira resitel ili koncert sa orkestrom.

Ovakva jedinstvena vrsta interaktivnog koncertnog programa prvi put će biti izvedena u velikoj dvorani Kolarca, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici.

TAGOVI: koncert123
makonda-tracker