Koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije

0
Svi obožavaoci poznog francuskog romantizma mogu da uživaju u muzici kompozitora Gijoma Lekea i Sezara Franka 27. februara uz Gudački kvartet Beogradske filharmonije
Gudački kvartet Beogradske filharmonije, Foto: Promo Foto
Gudački kvartet Beogradske filharmonije, Foto: Promo Foto

Ljubitelji francuskog romantizma i kamerne atmosfere moći će da uživaju u koncertu iz ciklusa Quartet +1, u izvođenju Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije. Koncert će biti održan 27. februara u Sali Filharmonije, sa početkom u 19 časova.

Gudački kvartet sastoji se od prve i druge violine, Jelene Dragić i Vladana Lončara, viole koju svira Boris Brezovac i majstor na violončelu Aleksandar Latković.

Muzičari će kroz Meditaciju za gudački kvartet Gijoma Lekea i Klavirski kvintet u f-molu Sezara Franka, za sve ljubitelje predstaviti rafinirani frankofilski meni i kamerni francuski delikates.

- Veče francuske kamerne muzike nije zamišljeno kao tipičan impresionistički zvuk, želeli smo da kroz ovu koncepciju siđemo u dubine emocija i kolorita poznog francuskog romantizma. Dopalo nam se da u jednom programu spojimo dva stvaraoca kao što su Frank i Leke – jednog kapitalnog i drugog čiji je kratak život uskratio muzičku istoriju za vrednu literaturu - objašnjava violončelista Aleksandar Latković.

U skladu sa koncepcijom ciklusa +1, kvartet predstavlja po jednog gosta na svakom koncertu, što će kroz nekoliko dana biti pijanistkinja Svetlana Jovanović – Brezovac, a na koncertu  24. aprila će to biti violista Branko Kabadaić.

makonda-tracker