Džez festival: 97. rođendan džeza u Akademiji 28

0
Jedinstvena kulturna manifestacija u svetu, tradicionalno se u Klubu Akademije 28, već osam godina zaredom, proslavlja dan kada je izdata prva džez ploča. Ovaj dvodnevni festival ranog džeza-diksilenda, ove godine zasluženo nosi epitet međunarodni, jer će pore

Tradicionalno, nosioci glavnog festivalskog programa su beogradski Diksilend orkestar, pored kojih će nastupiti i kvartet profesora džeza - Jazz pro kvartet, kao i naši najmlađi džezeri iz muzičke škole Stanković - Deca jazza.



Ove godine, u vidu pratećeg programa festivala pod nazivom Jazz knjižara, u Galeriji Akademije 28 posetioci će imati prilike da po povoljnim uslovima kupe tematski orijentisana izdanja koja se tiču džeza, ali i muzike uopšte.

Festival ranog džeza, 97. rođendan džeza održava se i ove godine u Klubu Akademije 28 (Nemanjina 28, Beograd) 26. i 27. februara, sa početkom u 20 časova, a njegov logičan nastavak, i deo ciklusa februarskih džez koncerata u Akdemiji 28, biće dva dodatna koncerta: 28. februara, od 22 časa nastupiće Jovan Maljoković, a 1. marta, u isto vreme, očekuje nas Katarina Jurić Kvartet (Hrvatska).

Ulaz na festival, kao i na sve prateće programe je besplatan!

makonda-tracker